Pubquiz Nieuws of Nonsens

Op 23 juni organiseren wij weer samen met PEPE dé online pubquiz! Dit keer duiken we diep in de wereld van fake news. Laat jij je niet snel neppen? Pak dan deze kans om jouw nieuwswijsheid te tonen!

Is klimaatverandering nou echt of gewoon een hoax? Is er gefraudeerd bij de Amerikaanse verkiezingen? Kan ik corona krijgen van mijn hamster? Hoe weten we nog wat waar is en wat niet? En hoe laten we ons belazeren? Hoog tijd om de feiten van de fabels te scheiden aan de bar bij Patty en Marijn. Een online pubquiz over FAKE NEWS. Speel mee en test je kennis op het gebied van kletspraat, bullshit, broodjes aap en deepfake. 

Meedoen aan de pubquiz doe je uiteraard niet alleen voor de gezelligheid. Dat doe je ook om te winnen! Dus als jij aan het eind van de quiz naar voren komt als de onbetwiste winnaar staat er uiteraard ook een mooie prijs voor je klaar. De winnaar zal naar huis gaan met 2 kaarten voor de World Press Photo Expositie die vanaf 17 juli in Beeld en Geluid Den Haag zal worden gegeven. Samen kunnen jullie dan genieten van 150 prachtige, onbewerkte foto’s van over de hele wereld en een verrassing drankje.

Nieuwswijsheid

Goed geïnformeerd zijn is essentieel. Zo weet je wat belangrijk is voor jou en welke keuzes je in je leven wil maken. Maar als via (sociale) media steeds vaker berichten worden gedeeld waarin betrouwbare informatie niet zo serieus wordt genomen, dan heb je een probleem. Hoe kan je je eigen mening vormen als je maar één verhaal hoort
Nieuwswijsheid is voor Beeld en Geluid Den Haag een vertrekpunt van veel van haar activiteiten, zoals workshops, seminars en in ons museum. We werken we met vele partners samen om nieuwswijs worden overal bekend te maken om zo iedereen beter te wapenen tegen fake nieuws en nonsens!

Tickets

Datum
23 jun '21
Tijdstip
21:00
Prijs:
Gratis
Delen