Polarisatie Parade

De Polarisatie Parade is een vrolijke, interactieve en onthutsende inkijk in hoe de media het wij-zij denken voeden. Voor iedereen die wel eens een talkshow kijkt en zich afvraagt; 'dit kan toch anders'?

Het lijkt wel of de discussies die we onder andere dagelijks in talkshows zien, steeds verhitter worden. Extreme meningen verdringen elkaar in de gepolariseerde debatten waarin niemand meer echt open lijkt te staan voor de ideeën van een ander. Tijdens onze Polarisatie Parade krijg je een korte stoomcursus over de invloed van de mainstream media en social media op polarisatie in Nederland. Aansluitend breng je deze vers opgedane kennis gelijk in de praktijk wanneer je als publiek aanschuift bij de fictieve talkshow ‘Potje Polariseren’.

Aan tafel wordt gedebatteerd door verschillende gasten (acteurs) zodat de kijker zich een mening kan vormen over actuele onderwerpen. Of is het alleen scoren met tegenpolen die helemaal niet tot elkaar hoeven te komen? Let op de Polarisatie Meter naast het podium. En grijp in, als je wilt. Roep een spreker tot de orde. Suggereer een andere vraag en kijk hoe het talkshow-debat dan verder gaat. Wat moet de presentator doen om de polarisatie aan tafel om te buigen? Of weet jij een nog ongenuanceerdere vraag? En wat zit jij op dat moment op social media te twitteren over dit ‘debat’?

Tickets

Dutch Media Week

Dit evenement is onderdeel van de Haagse programmering voor de Dutch Media Week. Het programma is gericht op mensen die beroepsmatig met media bezig zijn, beleidsmakers, studenten en andere geïnteresseerden in de thema’s media en polarisatie. Het programma loopt van 30 september tot en met 9 oktober.

Welkom met een coronatoegangsbewijs
Wij zijn een museum met gemengde activiteiten. Omdat zowel museumbezoekers als alle andere gasten via ons museumcafé binnenkomen, zijn wij genoodzaakt alle bezoekers van 13 jaar en ouder te vragen om een coronatoegangsbewijs te tonen.

Om het bezoek voor iedereen veilig te houden, vragen wij jouw begrip hiervoor.
Mocht je een restitutie aan willen vragen of een nieuwe datum willen boeken dan kan dat via deze pagina.

Datum
5 okt '21
Tijdstip
20:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
5,-
Tickets
Delen