Opening expositie en lezing van Jonas Bendiksen

De opening van de nieuwste tijdelijke tentoonstelling van Beeld & Geluid in Den Haag, inclusief lezing van de fotograaf Jonas Bendiksen. Dit evenement is grotendeels Engelstalig.

Dit evenement omvat de opening van de tentoonstelling én een lezing van fotograaf Jonas Bendiksen. Houd er rekening mee dat dit voornamelijk in het Engels zijn.
This event consists the opening of the exhibition and a lecture of Jonas Bendiksen. Both will be in English.

De Noorse Magnum-fotograaf en World Press Photo-winnaar Jonas Bendiksen maakt internationaal furore met zijn baanbrekende werk The Book of Veles. Deze tijdelijke expositie bouwt voort op dit fotoboek en laat de kijker achter met de vraag: is wat ik zie nu echt of niet?

EPICENTRUM VAN NEPNIEUWS

Het Noord-Macedonische industriestadje Veles kreeg in 2016 bekendheid als epicentrum van de productie van nepnieuws door werkloze jongeren. Bendiksen maakte en publiceerde een ogenschijnlijk traditioneel documentair fotoboek over Veles en zijn bewoners (The Book of Veles). Maar niets bleek minder waar. De foto’s en de teksten in het boek bleken zelf een gelaagd spel met realiteit en desinformatie.

Het blijkt allemaal onderdeel te zijn van dit intrigerende project. Geïnspireerd door de mythische Slavische god Veles verkent hij de grenzen van waarheid en realiteit in de fotografie. Als bezoeker word je geconfronteerd met de vraag: wat zie en lees ik eigenlijk en wat kan en wil ik nog vertrouwen?

Deze expositie is vanaf 4 november 2022 t/m 8 januari 2023 te bezoeken in Beeld & Geluid in Den Haag.

Hieronder staat het programma van de opening, die op 4 november plaatsvindt.

Programma

15.30 Inloop

16.00 Lezing door Jonas Bendiksen met Q&A

17.00 Opening expositie met drankje

18.30 Einde

Registreren

Registratie is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Datum
4 nov '22
Tijdstip
15:30
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis (aanmelden vooraf)
Aanmelden
Delen