Opening | Framing the War

Bezoek het openingsprogramma rond de nieuwe expositie Framing the War.
Op donderdag 14 juli wordt de nieuwste tijdelijke expositie van Beeld & Geluid geopend: Framing the War. Het openingsprogramma omvat een inleiding, panelgesprek, veiling, mini-documentaires en uiteraard toegang tot de nieuwe expositie. Meld je gratis aan om de opening bij te wonen.

Framing the War toont de eerste 100 dagen van de oorlog via de lens van internationale nieuwsfotografen en via het potlood van internationale cartoonisten. De registrerende fotografie en opiniërende tekeningen bieden samen een uniek beeld van de oorlog. Ze nodigen je als bezoeker uit tot een kritische blik op het nieuws over de oorlog: wat weet en wat zie ik eigenlijk en hoe belangrijk en hoe bepalend zijn de makers van de beelden daarbij? Het openingsprogramma biedt meer verdieping rond deze vragen.

Programma

16.30 uur: Inloop
17.00 uur: Welkomstwoord door Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van Beeld & Geluid
17.30 uur: Bezoek tentoonstelling en veiling*
19.00 uur: Vertoning korte documentaires
19.30 uur: Panelgesprek over oorlogsberichtgeving (in het Engels), met o.a. Jantine van Herwijnen (Free Press Unlimited) en Ruslana Koropetska (Oekraïense cartoon-uitgeverij UAComix)
20.30 uur: Einde programma

*Tijdens de opening is er een veiling van unieke werken van kunstenaars verbonden aan de Oekraïense uitgeverij UAComix. Via deze link zijn de werken alvast te bekijken en kun je desgewenst vooraf een bod uitbrengen. De volledige opbrengst komt ten goede aan de kunstenaars en hun steun aan de strijd in Oekraïne.

Bijwonen

Het openingsprogramma van Framing the War is gratis bij te wonen. Meld je vooraf aan via onderstaande link.

Datum
14 jul '22
Tijdstip
17:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis toegang
Aanmelden
Delen