Op klompen door de dessa

Beleef theater zoals je dit nog nooit hebt beleefd. Met een mix van storytelling en gamingelementen wordt het verhaal verteld van een Nederlandse dienstplichtige soldaat die in Nederlands-Indië het gezag over de voormalige kolonie moest helpen herstellen.

Neem actief deel en kies jouw verhaallijn tijdens de voorstelling Op klompen door de dessa. In een unieke theatervorm, met mix van storytelling en gamingelementen, wordt het verhaal verteld van een Nederlandse dienstplichtige soldaat die in Nederlands-Indië het gezag over de voormalige kolonie moest helpen herstellen. Ontdek aan de hand van authentieke documenten, zoals dagboeken, brieven en fotoalbums, hoe zijn turbulente leven in de periode van 1946 tot 1949 eruit zag en teken je eigen verhaal op. 

De voorstelling vindt plaats in een immersieve theatersetting in onze Eventzaal. Geen (theater)stoelen dit keer, maar als bezoeker loop je rond in een speciaal nagemaakte boerderij. De voorstelling duurt 75 min dus zorg voor comfortabele schoenen! Je ervaart in dit driedimensionaal 360 graden decor het verhaal over het onthutsende leven in de tropen.
In Op klompen door de dessa volgen we een Haagse groep soldaten en komt het gedigitaliseerde erfgoedmateriaal uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, Nationaal Instituut voor Beeld & Geluid en Netwerk Oorlogsbronnen. 

Immersief theater

Immersief theater is één van de snelst groeiende vormen van live entertainment. In deze innovatieve vorm zorgt een driedimensionale decor, beeld, licht en geluid voor een unieke ervaring van elke bezoeker. In deze ervaring loop je een unieke, voor deze ervaring speciaal gecreëerd, 360-graden decor waarin je het verhaal volledig kunt ondergaan. Dit maakt van toeschouwers deelnemers die uitgedaagd worden zelf op onderzoek uit te gaan. Met een beperkte capaciteit van maximaal 48 deelnemers loopt het publiek zelf door de ruimte heen om de wereld van het verhaal te ontdekken. Tijdens de uitvoering houden wij rekening met de dan geldende richtlijnen van het RIVM voor de culturele sector.

Let op, als je kaarten bestelt word je doorgestuurd naar de website van Het Nationale Theater. De voorstelling speelt in Beeld & Geluid in Den Haag .

Educatieve verdieping: masterclass Medialogica

Speciaal voor Op klompen door de dessa ontwikkelden Beeld & Geluid en HUMAN samen met het Indisch Herinneringscentrum Den Haag een masterclass Medialogica, over beeldvorming tijdens de dekolonisatieoorlog. In deze unieke educatieve verdieping gaan leerlingen een historische gebeurtenis analyseren vanuit mediaperspectief en wordt er stilgestaan bij de beeldvorming die ontstaat tijdens een conflict, de kracht van propaganda en de meerwaarde van meerdere perspectieven op gebeurtenissen. Wil jij met jouw klas na afloop van de voorstelling deze workshop volgen? Mail dan naar educatie@beeldengeluid.nl

Datum
19 apr '22 - 1 mei '22
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
€23
Tickets
Delen