Ontmoet de maker: Jip van den Toorn

Dit jaar beleeft Jip van den Toorn haar absolute doorbraak. Tijdens deze editie van 'Ontmoet de maker' leren we de succesvolle beeldcolumnist beter kennen. Wat is haar werkwijze? En wat zijn haar persoonlijke inspiratiebronnen?
Let op: dit evenement zou plaatsvinden op dinsdag 22 november, maar is wegens ziekte verplaatst naar dinsdag 13 december. Tickets voor de oude datum blijven geldig.

Beeldcolumnist Jip van den Toorn beleeft in 2022 haar absolute doorbraak. Ze won de Inktspotprijs voor de beste politieke tekening van het jaar. Haar werk in de Volkskrant krijgt veel waardering en doet regelmatig stof opwaaien. Door haar scherpe optredens in De Slimste Mens werd ze in veel huiskamers een bekend gezicht. In november verschijnt Crisis, haar boek over de kleine en grote crisissen die ons in het dagelijks leven parten spelen.

Jip van den Toorn. Foto: Thomas Schlijper

Gesprek met beelden

We gaan in gesprek met Jip over het boek, haar werkwijze en haar persoonlijke inspiratiebronnen en frustraties. Doorspekt met veel beeldmateriaal uit haar eigen werk en dat van andere politieke tekenaars spreekt ze over drama’s als een plotselinge pandemie, een langverwachte klimaatcrisis, FOMO door social media, ontembare reislust én groeiende vliegschaamte. Hoe dealen we met onze eigen crisis en hoe met die van een ander? En wat zegt dat over ons?

Cartoon door Jip van den Toorn

Ontmoet de maker

Ontmoet de maker is een reeks van Beeld & Geluid in Den Haag waarin succesvolle mediamakers worden uitgelicht. Het publiek komt meer te weten over de inspiratiebronnen en werkwijze van de gast. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen. In dit geval kan het publiek na afloop ook het boek Crisis door de maker laten signeren.

Tickets

Reguliere entree: €9,00
Entree met kortingskaart (CJP-, Museum-, Studentenkaart of Ooievaarspas): €6,00

Datum
13 dec '22
Tijdstip
20:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
€9,00 (€6,00 met kortingskaart)
Koop tickets
Delen