OKSIGEN meetup

Tijdens deze meet up bespreken we de verhalen achter de bijzondere immersieve theatervoorstelling Oksigen van de Firma MES. Onder leiding van Esmee Begemann gaan schrijver en onderzoeker Reggie Baay, regisseur Thomas Shoots en actrice Roos Eijmers in op hun belevenissen tijdens het maakproces van deze productie, de verborgen verhalen die ze ontdekten over de geschiedenis van de Archipelbuurt en hoe die raken aan hun eigen achtergrond en identiteit.

Vraag ze het hemd van het lijf en laat weten wat jou het meeste is bijgebleven van deze theaterervaring! Oksigen is een combinatie tussen een audiotour en een live immersive theaterervaring over het verhaal achter het duurste Haagse huis op Funda en een opvallende band met Nederlands-Indië, die vol zit met bijzondere en confronterende verhalen over identiteit en het koloniale verleden. Een magische en filosofische reis door de stad, maar ook door jezelf.

Boek hier je ticket voor Oksigen.

Reggie Baay studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij zich specialiseerde in de koloniale en postkoloniale literatuur en geschiedenis. Hij schreef diverse boeken, waaronder het veelgeprezen boek De njaj, over het concubinaat in Nederlands-Indië (2008) en Daar werd wat gruwelijks verricht (2015), over de onbekende geschiedenis van de koloniale slavernij in de Oost. 

Roos Eijmers studeerde in 2008 af als actrice aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien speelt ze bij verschillende gezelschappen als het Nationale Toneel, de Veenfabriek, Het Zuidelijk Toneel en op de Parade. Ze was in 2009 mede-oprichter van Firma MES en is lid van de artistieke kern van het collectief, waarmee ze jaarlijkse diverse voorstellingen speelt.

Thomas Schoots studeerde in 2008 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en keerde daarna terug naar Den Haag om Firma MES op te zetten. Hij deed daarnaast projecten bij Het Zuidelijk Toneel, het Toneelhuis, Theatergroep MAX, Theater aan het Spui en de Kosmonaut. In 2011 nam hij deel aan het Directors Lab van het Lincoln Center Theater in New York.

Tickets

Datum
21 okt '21
Tijdstip
20:30
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
€ 5,-
Tickets
Delen