Muziek in de Mix – 4 jan.

Oude en nieuwe muziek is verleden tijd! In de kerstvakantie gooien we muziek in de mix! Leer alles over samples en covers tijdens de gezelligste muziekmiddag bij Beeld & Geluid. Voor kinderen vanaf acht jaar met de (groot)ouders en begeleiders.

Bestaat er eigenlijk nog wel nieuwe muziek? Misschien luister jij wel naar dezelfde muziek als je ouders, zonder dat je het door hebt. Rock, jazz, hiphop, noem maar op: alle genres van alle tijden worden gemixt tot de grootste hits. Steeds meer liedjes van nu gebruiken namelijk stukjes uit oudere nummers, dat noem je samples. Er zijn ook artiesten die nummers van vroeger bewerken en opnieuw zingen, zij maken dan een cover. 

In de kerstvakantie staat Beeld & Geluid in Den Haag dus volledig in het teken van samples en covers. Maak je eigen samples, leer hoe je een songtekst schrijft, dans op de leukste muziek van vroeger en nu, of ga aan de slag met je eigen album cover. Kortom: één groot muzikaal feest voor jong en oud!

Wanneer: woensdagmiddag 4 januari 2023 vanaf 12:00 uur.

Op 28 december is er ook een Muziek in de Mix doe-dag met een ander programma. Klik hier voor het programma van 28 december.

Aanbevolen leeftijd: 8-12 jaar met (groot)ouders/begeleiders. Het hele gezin is welkom.

Tickets: €7,50 of €5,- met kortingskaart (CJP, Museumkaart, Ooievaarspas)


Programma 4 januari

Drums & Samples met Roël Calister

Wanneer: 14:00-15:00 uur & 15:30-16:30 uur

Duur: 60 minuten

Leeftijdscategorie: 8+ en (groot)ouders/begeleiders

Tijdens ‘Drums & Samples’ wordt alles in de high-tech mixer gegooid en ontstaat er een interactief en leerzaam feest. Roël Calister neemt je een uur lang mee op een muzikale reis waarin muzieksamples en drums de hoofdrol spelen. Hij laat zien hoe het combineren van moderne technologie en live gespeelde muziek in zijn werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van muzieksoftware, samples, effecten, je kan het zo gek niet bedenken! Tijdens het concert krijg je de kans om zelf samples in te zingen of te spelen. Vanuit de gespeelde ritmes wordt gezamenlijk een nummer opgebouwd in combinatie met de loops van de computer.

TikTok dansworkshop

Tijd: 12:15 tot 12:45 & 13:00 tot 13:30

Duur: 30 minuten

Leeftijdscategorie: 8+ (alleen voor kinderen, volwassenen mogen wel meekijken)

Wist je dat heel veel nummers die nu viraal gaan TikTok, eigenlijk al heel lang geleden zijn uitgekomen? Dat maakt natuurlijk niks uit, want je kan er nog steeds ontzettend lekker op dansen en dat is precies wat je gaat doen bij deze workshop! De studenten van Lucia Marthas hebben de tofste dansjes bedacht op de populairste nummers van TikTok, dus zorg dat je klaar bent om los te gaan… let’s dance!

Na de workshop kan je verder dansen bij onze DJ!

Maak je eigen album cover!

Tijd: 12:00 tot 17:00

Leeftijdscategorie: 6+ (alleen voor kinderen, volwassenen mogen wel meekijken)

Bij goede muziek hoort natuurlijk ook een mooie album cover! In dit geval is een cover de eerste afbeelding die jouw publiek ziet als ze je album zien. Onder begeleiding van grafisch vormgevers leer jij hoe je je eigen cover ontwerpt. Ga je voor veel kleur of juist voor gekke vormen? Het kan allemaal! Je kan je album digitaal maken en naar jezelf toe sturen, of je maakt het op een CD-hoes en neemt hem mee naar huis.

De Grote Muziek Ruilmarkt

Wanneer: 12:00 tot 17:00 uur

Leeftijdscategorie: Voor de hele familie!

Muziek kan je online beluisteren, maar ook op een lp of een cd . Heb jij nou een lp of cd (of meerdere!) thuis liggen die je niet meer gebruikt? Neem ze dan mee naar De Grote Muziek Ruilmarkt en ruil ze in. Zo vind je misschien wel je nieuwe favoriete album!

Bij de ruilmarkt staat ook een te gekke jukebox waar je al je lievelingsnummers op kan afspelen!

Datum
4 jan '23
Tijdstip
12:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag.
Prijs:
€7,50
Koop tickets
Delen