Muziek in de Mix – 28 dec.

Oude en nieuwe muziek is verleden tijd! In de kerstvakantie gooien we muziek in de mix! Leer alles over samples en covers tijdens de gezelligste muziekmiddag bij Beeld & Geluid. Voor kinderen vanaf acht jaar met de (groot)ouders en begeleiders.

Bestaat er eigenlijk nog wel nieuwe muziek? Misschien luister jij wel naar dezelfde muziek als je ouders, zonder dat je het door hebt. Rock, jazz, hiphop, noem maar op: alle genres van alle tijden worden gemixt tot de grootste hits. Steeds meer liedjes van nu gebruiken namelijk stukjes uit oudere nummers, dat noem je samples. Er zijn ook artiesten die nummers van vroeger bewerken en opnieuw zingen, zij maken dan een cover. 

Maak je eigen samples, leer hoe je een songtekst schrijft, dans op de leukste muziek van vroeger en nu, of ga aan de slag met je eigen album cover. Kortom: één groot muzikaal feest voor jong en oud!

Wanneer: woensdagmiddag 28 december 2022 vanaf 12:00 uur.

Op 4 januari is er ook een Muziek in de Mix doe-dag. Bekijk het programma op 4 januari.

Aanbevolen leeftijd: 8-12 jaar en (groot)ouders/begeleiders

Tickets: €7,50 of €5,- met kortingskaart (CJP, Museumkaart, Ooievaarspas)


Het hele gezin is welkom

Programma 28 december

De Hitmixer met Max Bolhuis

Wanneer: van 14:00 tot 15:00 

Duur: 60 minuten

Leeftijdscategorie: 8+ en (groot)ouders/begeleiders

Max heeft hulp nodig met het schrijven van een nieuw nummer en jij kan daarbij helpen! Hij heeft zelf al een melodie gemaakt met een bestaand nummer, maar er moet nog een nieuwe tekst geschreven worden. Zo wordt het vast en zeker een hit! Daarnaast vertelt de radio DJ van SLAM! je meer over de muziekindustrie, het belang van (social) media om bekend te worden, hoe leuk de radio is en nog veel meer. Zo weet jij razendsnel hoe je zelf aan de slag kunt met het maken van muziek!

Familie Popquiz

Wanneer: doorlopend van 15:00 tot 17:00 

Leeftijdscategorie: Voor de hele familie!
Na een hele middag van alles geleerd te hebben over muziek, is het tijd om je kennis te testen! Doe samen met je hele familie mee met de Familie Popquiz en kijk hoeveel jij weet over artiesten, nummers en genres van toen en nu. Elke 15 minuten start een nieuwe, unieke ronde, dus je kan zelf bepalen wanneer je mee wil doen!

TikTok dansworkshop

Wanneer: 12:15 tot 12:45 uur & 13:00 tot 13:30 uur

Duur: 30 minuten

Leeftijdscategorie: 8+ (alleen voor kinderen, volwassenen mogen wel meekijken)

Wist je dat heel veel nummers die nu viraal gaan TikTok, eigenlijk al heel lang geleden zijn uitgekomen? Dat maakt natuurlijk niks uit, want je kan er nog steeds ontzettend lekker op dansen en dat is precies wat je gaat doen bij deze workshop! De studenten van Lucia Marthas hebben de tofste dansjes bedacht op de populairste nummers van TikTok, dus zorg dat je klaar bent om los te gaan… let’s dance!

Na de workshop kan je verder dansen bij onze DJ!

Maak je eigen album cover!

Wanneer: 12:00 tot 17:00 uur

Leeftijdscategorie: 6+ (alleen voor kinderen, volwassenen mogen wel meekijken)

Bij goede muziek hoort natuurlijk ook een mooie album cover! In dit geval is een cover de eerste afbeelding die jouw publiek ziet als ze je album zien. Onder begeleiding van grafisch vormgevers leer jij hoe je je eigen cover ontwerpt. Ga je voor veel kleur of juist voor gekke vormen? Het kan allemaal! Je kan je album digitaal maken en naar jezelf toe sturen, of je maakt het op een CD-hoes en neemt hem mee naar huis.

De Grote Muziek Ruilmarkt

Wanneer: 12:00 tot 17:00

Leeftijdscategorie: Voor de hele familie!

Muziek kan je online beluisteren, maar ook op een LP of een CD. Heb jij nou een LP of CD (of meerdere!) thuis liggen die je niet meer gebruikt? Neem ze dan mee naar De Grote Muziek Ruilmarkt en ruil ze in. Zo vind je misschien wel je nieuwe favoriete album!

Bij de ruilmarkt staat ook een te gekke jukebox waar je al je lievelingsnummers op kan afspelen!

Datum
28 dec '22
Tijdstip
12:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag.
Prijs:
€7,50
Koop tickets
Delen