Museumnacht Den Haag

Kom langs op 8 oktober tijdens Museumnacht Den Haag voor het leukste programma bij Beeld & Geluid. Haak aan bij de O, o Den Haag Pubquiz en het sociaal experiment 'Check your Privilege'. Met een ticket voor Museumnacht heb je automatisch toegang tot deze activiteiten!

O, o Den Haag Pubquiz

Hoe goed kejjèh je stad ègelijk?! 

Na het zinderende succes van vorig jaar komt museum Beeld & Geluid aan de Zeestraat deze Museumnacht met een splinternieuwe pubquiz over de stad Den Haag. Want je staat misschien wel op ieder feestje ‘O, o Den Haag!’ te scanderen, maar goed ken jij je stad eigenlijk? Waar staan de Haagse tieten? Wat heeft een kip met ADO te maken? Wat is Matlas? En wie was het monster van Laak? 

Woon je nog niet zo lang in Den Haag? Dat is deze quiz de ultieme manier om in te burgeren! 

Speel mee onder het genot van bruisend bier en dompel je onder in haagse gezelligheid. Ga jij er met de prijs vandoor?

Start 21:00 – Eind 21:45

Start 23:30 – Eind 00:15

Check Your Privilege

Check your Privilege is een sociaal experiment om te ontdekken welke privileges we allen hebben en wat dit betekent voor onze verhouding met de samenleving. Want, wat zijn privileges? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Is de een van grotere waarde dan de ander? Doe mee aan dit experiment in Beeld & Geluid en ontdek hoe jij er zelf instaat en geef samen betekenis aan het woord ‘privilege’.

Start 20:30 – Eind 21:00

Start 22:00 – Eind  22:30

Pop-up expo Sustainable Media Lab (InHolland)

Studenten van het Sustainable Media lab van Hogeschool InHolland tonen hun projectresultaten in de lounge van Beeld en Geluid Den Haag: een interactief podcast-project dat werd ontwikkeld m.m.v Gemeente Den Haag en Den Haag FM.

Neem deel en vind door een draai aan het rad uit wat je écht denkt over de relatie tussen media en justitie: vergemakkelijken of belemmeren media de zoektocht naar gerechtigheid? Verbinden of ontkoppelen media de samenleving? Welke rol spelen media bij het ondersteunen van de waarden van Den Haag, de stad van vrede en recht?
 
Bezoek de studenten van Sustainable Media Lab van Hogeschool Inholland om de echte en ongefilterde gedachten van bezoekers/bewoners van Den Haag te verzamelen. Gedeeltelijk geluksspel, gedeeltelijk privé biecht, deze participatieve podcasting-ervaring zal je zeker aan het denken zetten!

Tijd: 20.00 – 23.00

Museumbezoek

Verder kun je uiteraard het museum Beeld & Geluid bezoeken.

Het museum voor nieuws en journalistiek. Bij Beeld & Geluid in Den Haag ontdek je alles over nieuws. Hoe wordt nieuws gemaakt en verspreid en wie bepaalt wat jij te zien krijgt? Na een museumbezoek snap je hoe nieuws jouw blik op de wereld vormt en weet je welke impact het heeft als jij verhalen deelt.

Tickets voor deze en vele andere activiteiten zijn aan te schaffen via MuseumNacht Den Haag.

Datum
8 okt '22
Locatie:
Beeld & Geluid
Koop tickets
Delen