Museumnacht Den Haag

Op 9 oktober kleurt de stad weer paars in het teken van de nacht van de kunst en cultuur. Met een passend programma openen ook wij onze deuren weer deze nacht. Het mediamuseum is uiteraard ook gewoon open!

Programma

KARBONKEL

Karbonkel? Of het zegt je niks, of je hebt waarschijnlijk gelijk het kippenvel op je armen staan. Een hele generatie scholieren kreeg deze griezel voorgeschoteld in het SchoolTV programma Ik Mik Loreland. Heel educatief bedoeld natuurlijk, maar of dat ook zo overkwam? We laten je het trauma herbeleven met originele beelden en attributen uit het programma. Ben jij klaar voor een nieuwe (therapeutische) confrontatie met Karbonkel?

20:00 – 20:45
21:15 – 22:00
22:30 – 23:15


PUBQUIZ FAKE NEWS!

Is klimaatverandering nou echt of gewoon een hoax? Is er gefraudeerd bij de Amerikaanse verkiezingen? Kan ik corona krijgen van mijn hamster? Hoe weten we nog wat waar is en wat niet? En hoe laten we ons belazeren?

Hoog tijd om de feiten van de fabels te scheiden in ons Museumcafé Alma aan de bar bij Patty en Marijn. Een pubquiz over FAKE NEWS. Speel mee en test je kennis op het gebied van kletspraat, bullshit, broodjes aap en deepfake. Met echt bier en echte gezelligheid, dat dan wel natuurlijk! 

20:15 – 21:15
22:15 – 23:15

Het mediamuseum is daarnaast ook gewoon open. In ons museum kom je door middel van spellen, tests en voorbeelden alles te weten over media. Herken jij Fake News? Waar liggen jouw grenzen als het op humor aankomt? En hoe goed zijn Hagenaars in het trekken van de aandacht in de media? Bij Beeld & Geluid in Den Haag ontdek je het allemaal! Kom gezellig langs!

Welkom met een coronatoegangsbewijs
Tijdens je bezoek aan Beeld & Geluid in Den Haag staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Daarom zijn wij genoodzaakt bezoekers van een evenement te vragen een coronatoegangsbewijs te tonen bij binnenkomst.

Om het bezoek voor iedereen veilig te houden, vragen wij begrip hiervoor.
Mocht je een restitutie aan willen vragen of een nieuwe datum willen boeken dan kan dat via deze pagina.

Datum
9 okt '21
Tijdstip
20:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Tickets
Delen