MuseumJeugdUniversiteit

Vraag jij je ook weleens af hoe zo’n televisieserie als SpangaS wordt gemaakt? Krijg jij ook meteen zin om Pindakaas te eten na het zien van een reclame daarover? Weet jij wat er schuilgaat achter het nieuws dat je op televisie ziet? En ben je benieuwd waarom je niet kunt stoppen met gamen als je eenmaal begint? In deze collegereeks kruip je in de huid van een onderzoeksjournalist, reclamemaker, gamemaker en scenarioschrijver.

De hele dag door gebruik je media. Om bijvoorbeeld je vrienden te appen, vlogs te kijken van je favoriete YouTuber, het nieuws te volgen, een middagje te Netflixen of te gamen. Tijdens deze collegereeks vertellen 4 experts je over alles wat met media te maken heeft en aan het einde van deze collegereeks ga je naar huis met het welverdiende MJU diploma!
Het ticket geeft je toegang tot alle colleges. De reeks is geschikt voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.

De kaartverkoop voor de colleges is gestopt.


Programma

College 1: Hoe doet een journalist onderzoek?


Beeld & Geluid conservator Jop Euwijk – 12 september

Het nieuws gaat vaak over dingen die kort belangrijk zijn. De koning is jarig, een brand is uitgebroken, je favoriete club heeft gewonnen. Er zijn ook journalisten die niet het dagelijkse (vaak snelle) nieuws brengen, maar nóg verder kijken. Ze lezen zich suf en internetten als de beste, oftewel: ze onderzoeken héél goed het nieuws dat zij tegenkomen en graven nét even wat dieper dan andere journalisten.

Over deze onderzoeksjournalisten gaat dit college. Je ontdekt op de leukste manier hoe het is om onderzoeksjournalist te zijn en gaat op ontdekking in ons eigen museum samen met Beeld & Geluid conservator Jop Euwijk.

College 2: Hoe wordt een game gemaakt?

Beeld & Geluid conservator en Katpatat – 3 oktober

Spelletjes, we spelen ze al jaren. Misschien ben je wel bekend met spelletjes als Ganzenbord, Monopoly of Rummikub. Tegenwoordig spelen we steeds meer (online) videogames. De gamemakers van Katpatat duiken met jou in de wereld van games. Hoe wordt een game gemaakt? Hoe komt het dat het zo ontzettend verslavend kan zijn? Hoe maak je een game spannend of leuk? Na afloop heb je antwoord op al deze vragen én kun je zelf een game maken! Wie van jullie maakt de meest leuke game? Ontdek het in dit college en speel je leeftijdsgenootjes eruit.

College 3: Hoe verleidt een reclame jou?

Buutvrij – 14 november

Pak jij meteen de pot pindakaas na het zien van de Calvé pindakaas reclame? Of ren jij naar de snoeppot bij het horen van de Haribo reclame? Dat is helemaal niet gek, want dat is wat reclames met je doen! Waarom zijn er eigenlijk reclames en hoe wordt en reclame gemaakt?

In dit college leer je van creatievelingen van Buutvrij hoe je het beste een merk kunt verkopen en hoe je jouw boodschap het beste overbrengt. Na afloop van dit college weet jij precies hoe je iemand verleidt tot het aankopen van jouw product!

College 4: Hoe schrijf je een smeuïg verhaal voor een tv serie?

Scenarioschrijfster Anya Koek – 12 december

Hoe je van een idee een goed verhaal maakt weet scenarioschrijver Anya Koek als de beste. Als schrijver voor jeugdserie SpangaS kent zij alle tips & tricks om een goede verhaallijn in elkaar te zetten.

Hoe zorg je ervoor dat kinderen willen blijven kijken? Welke onderwerpen laat je terugkomen in het verhaal en hoe bouw je spanning op?  In dit college leert zij jou hoe je een televisiescript in elkaar zet én je gaat aan de slag als een échte scenarioschrijver.

Welkom met een coronatoegangsbewijs
Wij zijn een museum met gemengde activiteiten. Omdat zowel museumbezoekers als alle andere gasten via ons museumcafé binnenkomen, zijn wij genoodzaakt alle bezoekers van 13 jaar en ouder te vragen om een coronatoegangsbewijs te tonen.

Om het bezoek voor iedereen veilig te houden, vragen wij jouw begrip hiervoor.
Mocht je een restitutie aan willen vragen of een nieuwe datum willen boeken dan kan dat via deze pagina.


Datum
12 dec '21 - 12 dec '21
Tijdstip
11:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
20,-
Tickets
Delen