Mini-expositie ‘Mijn vrijheid – jouw vrijheid’?

Op 28 oktober wordt de (mini) expositie ‘Mijn vrijheid – jouw vrijheid’ geopend in de Lounge van Beeld & Geluid in Den Haag.

Wat is Vrijheid voor jou’? Deze vraag stelden we aan de jongeren van het project School des Levens in de Schilderswijk en vluchtelingen uit Den Haag. Ze keken naar fragmenten van interviews met mensen die onvrijheid hebben meegemaakt en spraken met elkaar over de betekenis van vrijheid.

Daarna hebben ze samen met kunstvakdocenten geëxperimenteerd met drie technieken: smartphone art op basis van foto’s, stop-motion techniek en werken met film, tekst en geluid.

Maar het belangrijkste is de verbeelding. Hoe laat je zien wat vrijheid betekent voor mensen van toen en voor jouzelf?

De uitkomst is te zien in deze mini expositie en is te bekijken tot en met 30 november. 

De expositie is onderdeel van het project “Vrijheid als thema” en is mede mogelijk gemaakt door Knooppunt Oral History “Sprekende geschiedenis”, stagehuis SchilderswijkHabesha SpiritRuben van Gogh (dichter en docent smartphone art), Farah Rahman (multidisciplinair kunstenaar en projectmedewerker Filmhub Zuid-Holland) en Beeld en Geluid Den Haag.

Opening

Op 28 oktober om 16:15 wordt de (mini) expositie ‘Mijn vrijheid – jouw vrijheid’ feestelijk geopend door host en community builder Deborah Cameron bij Beeld en Geluid in Den Haag. De opening is gratis en op inloop.

Met dank aan:

Datum
28 okt '22 - 30 nov '22
Locatie:
Lounge - Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis
Delen