Meet Up: De Indische Rekening

Op 15 en 16 februari zendt de NTR op tv een tweeluik uit over de resten van de koloniale geschiedenis van Nederlands-Indië. Op 17 februari is in Beeld & Geluid in Den Haag een Meet Up over dit thema met onder anderen presentator Hans Goedkoop en regisseur en historicus Gerda Jansen Hendriks.
Aan de hand van een aantal fragmenten uit de uitzending vertellen zij over de bijzondere en persoonlijke gesprekken met bijvoorbeeld Wieteke van Dort, veteraan Bert Hofman en de dochter van Molukse vluchtelingen Saar Letsoin.

Na de onafhankelijkheid van Indonesië komen honderdduizenden repatrianten en duizenden veteranen naar Nederland. Tijdens de naoorlogse wederopbouw is er weinig ruimte om bij hun ervaringen stil te staan. De mensen, de verhalen en de feiten – zeker als het gaat om de oorlog die is gevoerd om Nederlands-Indië te behouden – worden zoveel mogelijk weggestopt. Maar het verleden blijft knagen.

Maar het boek over voormalig Nederlands-Indië gaat niet dicht. Op 17 februari komen drie organisaties waaronder het NIOD met een langverwacht nieuw onderzoek naar de feiten achter de Onafhankelijkheidsoorlog. De NTR zendt op 15 en 16 februari een tweeluik uit waarin Hans Goedkoop – zelf uit een familie met wortels in Nederlands-Indië – op zoek gaat naar de resten van de koloniale geschiedenis. Hij spreekt met de eerste, tweede en derde generatie over de ontvangst in Nederland, het zwijgen, de vernederingen en de band met een verloren land en cultuur. 

Aan de hand van een aantal fragmenten uit de uitzending vertellen zij op 17 februari in Den Haag over de bijzondere en persoonlijke gesprekken met bijvoorbeeld Wieteke van Dort, veteraan Bert Hofman en de dochter van Molukse vluchtelingen Saar Letsoin.

Let op de op dat moment geldende maatregelen.

Koop tickets

Reguliere prijs: €7,50

Prijs met CJP, Studentenkaart of Ooievaarspas: €5.-

(Enkel op vertoon van desbetreffende kortingskaart)

Datum
17 feb '22
Tijdstip
19:30
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
€7,50
Koop tickets
Delen