Mediacollege: Stem van de Straat

In dit Mediacollege gaan we in gesprek met de meester van de straat interviews Roel Maalderink. Hij zal ingaan op de stem van het volk, de zogenaamde voxpop, en de stijgende positie die het inneemt in de media.

Of ze er nu verstand van hebben of niet: Nederlanders hebben bijna overal een mening over. En de gemiddelde verslaggever laat ze graag aan het woord. Op zoek naar het (onderbuik)gevoel van de samenleving. 

Roel Maalderink is de meester van het straatinterview. Als maker van de satirische serie Voxpop voor het AD en zijn eigen social media kanalen, steekt hij de draak met dit journalistieke fenomeen. In dit Mediacollege vertelt Roel over zijn visie op de voxpop (de stem van het volk ) en hoe het de afgelopen decennia een belangrijke positie in de (nieuws)media verwierf. Uiteraard illustreert hij zijn betoog met beelden uit het archief van Beeld & Geluid. 

Over Mediacolleges

Tijdens de Beeld & Geluid Mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel zijn van ons dagelijks leven. 

Beeld & Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Tickets

Datum
22 sep '21
Tijdstip
20:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
vanaf € 10,-
Zaal:
Conference room
Tickets
Delen