Mediacollege: Protest en media: één jaar na #BLM

In dit Mediacollege kijkt (queer-)activist Naomie Pieter terug op de rol die media speelden bij de opkomst van de BlackLivesMatter-beweging en bij andere protestbewegingen uit heden en verleden.

Over dit Mediacollege

De hashtag #BlackLivesMatter ging viral en Instagram stond vol met zwarte vierkantjes. Pleinen vulden zich met mensen die hun vuisten in de lucht staken: In dit Mediacollege kijken we samen met (queer-)activist Naomie Pieter en wetenschapper Jacquelien van Stekelenburg (VU) terug op de rol die media speelden bij de opkomst van de BLM-beweging en bij andere protestbewegingen uit heden en verleden. .  

Naomie Pieter is (queer-)activist, choreograaf en mede-organisator van het eerste Black Lives Matter-protest in Amsterdam. Een jaar later kijkt zij terug op de rol die media speelden bij de opkomst van de beweging. Aan de hand van het rijke archief van Beeld & Geluid kijkt Naomie naar protestbewegingen uit heden en verleden en onderzoekt ze de kracht van protestbewegingen en de media. 

Over Mediacolleges

Tijdens de Beeld & Geluid Mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven. 

Beeld & Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Tickets

Datum
26 mei '21
Tijdstip
20:00
Prijs:
Gratis
Registreren
Delen