Mediacollege: Protest en media: één jaar na #BLM

In dit Mediacollege kijkt (queer-)activist Naomie Pieter terug op de rol die media speelden bij de opkomst van de BlackLivesMatter-beweging en bij andere protestbewegingen uit heden en verleden.

Over dit Mediacollege

De hashtag #BlackLivesMatter ging viral en Instagram stond vol met zwarte vierkantjes. Pleinen vulden zich met mensen die hun vuisten in de lucht staken: In dit Mediacollege kijken we samen met (queer-)activist Naomie Pieter en wetenschapper Jacquelien van Stekelenburg (VU) terug op de rol die media speelden bij de opkomst van de BLM-beweging en bij andere protestbewegingen uit heden en verleden. .  

Naomie Pieter is (queer-)activist, choreograaf en mede-organisator van het eerste Black Lives Matter-protest in Amsterdam. Een jaar later kijkt zij terug op de rol die media speelden bij de opkomst van de beweging. Aan de hand van het rijke archief van Beeld en Geluid kijkt Naomie naar protestbewegingen uit heden en verleden en onderzoekt ze de kracht van protestbewegingen en de media. 

Over Mediacolleges

Tijdens de Beeld en Geluid Mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven. 

Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Tickets

Datum
26 mei '21
Tijdstip
20:00
Prijs:
Gratis
Registreren
Delen