Online Mediacollege: Krachtige politieke vrouwen in de media

Media spelen een belangrijke rol bij onze politieke keuzes. In dit Mediacollege onderzoekt sociaal activist Devika Partiman hoe zichtbaarheid en representatie van politieke vrouwen in de media onze beeldvorming of zelfs ons stemgedrag kunnen beïnvloeden.

Over dit mediacollege

Tijdens dit online mediacollege illustreert Devika Partiman haar betoog met bijzondere beelden uit de mediacollectie van Beeld & Geluid in Hilversum. Devika is de oprichter van de stichting ‘Stem op een vrouw’, die als doel heeft meer vrouwen in politieke functies te krijgen. Met de mediacampagne ‘stem op een vrouw lager op de lijst’  streeft zij ernaar om ook bij de komende Tweede Kamerverkiezingen meer vrouwen door een voorkeurstem verkozen te krijgen.

Tickets zijn beschikbaar!

Vanaf 11 februari zijn de tickets beschikbaar voor het college van Davika: Krachtige politieke vrouwen in de media. Je kunt je deelname vastleggen via deze link.

Meer Beeld & Geluid Mediacolleges

Tijdens de Beeld & Geluid mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven. Beeld & Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland. Kijk in onze agenda voor alle Mediacolleges.

Datum
24 feb '21
Tijdstip
20:00
Locatie:
Online
Prijs:
€5
Koop je ticket
Delen