Mediacollege: Krachtige politieke vrouwen in de media

Media spelen een belangrijke rol spelen bij onze politieke keuzes. In dit Mediacollege onderzoekt sociaal activist Devika Partiman hoe zichtbaarheid en representatie van politieke vrouwen in de media onze beeldvorming of zelfs ons stemgedrag kunnen beïnvloeden.

Over dit mediacollege

Tijdens dit mediacollege illustreert Devika Partiman haar betoog met bijzondere beelden uit de mediacollectie van Beeld en Geluid in Hilversum. Devika is de oprichter van de stichting ‘Stem op een vrouw’, die als doel heeft meer vrouwen in politieke functies te krijgen. Met de mediacampagne ‘stem op een vrouw lager op de lijst’  streeft zij ernaar om ook bij de komende Tweede Kamerverkiezingen meer vrouwen door een voorkeurstem verkozen te krijgen.

Met het oog op de ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen wij deze pagina blijven updaten en ons programma aanpassen aan de op dat moment geldende maatregelen en restricties. Hieronder vind je de mogelijkheid om je vrijblijvend te registreren als bezoeker, je krijgt dan tijdig de mogelijkheid om je ticket aan te schaffen.

Meer Beeld en Geluid Mediacolleges

Tijdens de Beeld en Geluid mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven. Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland. Kijk in onze agenda voor alle Mediacolleges.

Datum
17 feb '21
Tijdstip
20:00
Locatie:
Beeld en Geluid Den Haag
Pre-registratie
Delen