Mediacollege: Diversiteit en representatie in de reclamewereld

Het gebrek aan diversiteit in de reclamesector komt af en toe op pijnlijke wijze naar boven. Ook afgelopen jaar nog leidden reclames tot een beschuldiging van discriminatie. Daar waar reclames een goede afspiegeling zouden moeten zijn van de samenleving, tonen ze nog regelmatig stereotyperingen.

Over dit mediacollege

Janice Deul is activist, fashion journalist en curator en zet zich in voor meer diversiteit in de (mode)reclamewereld. In dit college onderzoekt ze hoe de reclamewereld ervoor staat op het gebied van diversiteit en welke stappen er nog te maken zijn. 

Met het oog op de ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen wij deze pagina blijven updaten en ons programma aanpassen aan de op dat moment geldende maatregelen en restricties. Hieronder vind je de mogelijkheid om je vrijblijvend te registreren als bezoeker, je krijgt dan tijdig de mogelijkheid om je ticket aan te schaffen.

Meer Beeld en Geluid Mediacolleges

Tijdens de Beeld en Geluid mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven. Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland. Kijk in onze agenda voor alle Mediacolleges.

Datum
24 mrt '21
Tijdstip
20:00
Locatie:
Beeld en Geluid Den Haag
Pre-registratie
Delen