Mediacollege: Diederik Jekel

Een nieuw Mediacollege. Met dit keer als gast: Diederik Jekel, die Chriet Titulaer eert.
Vijf jaar geleden overleed Chriet Titulaer. Op 21 september herdenkt Beeld & Geluid in Den Haag de fameuze wetenschapsjournalist met een uniek Mediacollege. Diederik Jekel, net als Titulaer met een achtergrond in de natuurkunde en een onuitputtelijke fascinatie voor techniek, zal dit eerbetoon in samenwerking met Beeld & Geluid samenstellen.

In het theaterprogramma richt Jekel zich op de uitvindingen die ons leven en mediagebruik radicaal hebben veranderd zoals het internet, mobiele telefoon, smart speakers en domotica waarmee we ons thuis omringen. Allemaal vindingen waar Chriet Titulaer ons in een vroeg stadium op attendeerde en die een grote impact hebben gekregen op het leven in media dat wij nu leven.

Aan de hand van fragmenten uit Chriet Titulaers beroemde televisieprogramma Wondere Wereld uit de jaren ‘80, prikkelt Diederik Jekel om na te denken over de rol en invloed van techniek/media-innovaties in onze samenleving. Hoe beïnvloeden deze media ons en hoe kunnen we ons hiertoe verhouden? Met argwaan? Of juist met een open blik en verwondering, zoals Chriet Titulaer dat deed.

Dit Mediacollege vindt op 21 september plaats bij Beeld & Geluid in Den Haag. Hetzelfde Mediacollege vindt ook plaats bij Bibliotheek Neude in Utrecht (13 september) en Beeld & Geluid in Hilversum (16 september).

Chriet Titulaer | foto copyright: ANP KIPPA
Datum
21 sep '22
Tijdstip
20:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
€15,00 (€10,00 voor studenten)
Koop tickets
Delen