Online Mediacollege: De jacht van de burger

Public shaming van mogelijke criminelen of de fysieke jacht op hen die ‘fout’ zouden zijn. Steeds vaker horen we in de media over incidenten waarbij de burger het heft in eigen hand neemt. Anno 2020 zijn alle mogelijkheden hiervoor online voorhanden.

Update 26-1:

Bij Beeld & Geluid (Den Haag) vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een mediawijzere samenleving. Met het oog op de recente onrust in Nederland is besloten dit evenement vrij toegankelijk te maken. Zo kan iedereen het evenement met Haro Kraak bijwonen. Reserveer hieronder je gratis ticket. Kijk mee op donderdag 28 januari!

Over dit mediacollege | 28 januari 2021 | 20:00 uur

In dit Mediacollege gaat journalist en schrijver Haro Kraak (De Volkskrant) op zoek naar de voedingsbodem van de jacht van de burger. Welke rol spelen de media hierin? En waarom lijkt dit fenomeen de laatste maanden sterker de kop op te steken? 

Over Beeld & Geluid Mediacolleges

Tijdens de Beeld & Geluid mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven. Beeld & Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland. Na aankoop van je ticket ontvang je een uur voor het evenement de kijklink om het evenement online bij te wonen.

Toegankelijk voor doven/slechthorenden
Tijdens dit Mediacollege zullen tolken Nederlandse Gebarentaal en schrijftolken en aanwezig zijn. Al het videomateriaal is vooraf ondertiteld.

Let op! Op het moment kun je het beste je tickets kopen via de computer of met gebruik van een iPhone.
Mocht je toch direct je tickets willen vastleggen en kom je het bestelproces niet door met je toestel, mail dan naar tickets.denhaag@beeldengeluid.nl dan regelen wij de rest!

Tijdstip
20:00
Locatie:
Online
Prijs:
€0
Registreer
Delen