Online Mediacollege: De jacht van de burger

Public shaming van mogelijke criminelen of de fysieke jacht op hen die ‘fout’ zouden zijn. Steeds vaker horen we in de media over incidenten waarbij de burger het heft in eigen hand neemt. Anno 2020 zijn alle mogelijkheden hiervoor online voorhanden.

Over dit mediacollege

In dit Mediacollege gaat journalist en schrijver Haro Kraak (De Volkskrant) op zoek naar de voedingsbodem van de jacht van de burger. Welke rol spelen de media hierin? En waarom lijkt dit fenomeen de laatste maanden sterker de kop op te steken? 

Over Beeld en Geluid Mediacolleges

Tijdens de Beeld en Geluid mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven. Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland. Na aankoop van je ticket ontvang je daags voor het evenement de kijklink om het evenement online bij te wonen.

Toegankelijk voor doven/slechthorenden
Tijdens dit Mediacollege zullen tolken Nederlandse Gebarentaal en schrijftolken en aanwezig zijn. Al het videomateriaal is vooraf ondertiteld.

Datum
27 jan '21
Tijdstip
20:00
Locatie:
Online
Prijs:
€5
Koop je ticket
Delen