Mediacafé: Van Stiefbeen tot Luizenmoeder

Tijdens dit Mediacafé duiken we met conservator Wytze Koppelman in de ontwikkeling en het succes van de Nederlandse sitcom door de jaren heen aan de hand van voorbeelden uit het archief van Beeld & Geluid.

Herkenbaar en daarom om te gieren. Dat is de sitcom, een comedyserie die haar humor haalt uit alledaagse situaties. De 70-jarige Nederlandse televisiegeschiedenis zit er vol mee. Denk aan Zeg ‘ns aaa, ‘t Zonnetje in huis en Het Schaep met de 5 pooten. Velen waren succesvol, andere wat minder. Wat maakt nou een goede sitcom? Hoe laat je je publiek lachen? En wat als een grap niet goed werkt? 

Conservator Wytze Koppelman duikt in het archief van Beeld & Geluid en gaat op zoek naar de ontwikkeling van de Nederlandse sitcom. Dat doet hij met Haye van der Heyden (schrijver van oa: Kinderen geen bezwaar, Kees & Co & In de Vlaamsche Pot) en Céline Purcell (actrice onder meer bekend uit Kinderen geen Bezwaar).

Over de Mediacafés

In Mediacafés bespreken collectiespecialisten en conservatoren van Beeld & Geluid recente en historische ontwikkelingen in de media. Zij illustreren hun verhalen met beelden uit de veelzijdige schatkamer van Beeld & Geluid. Beeld & Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland, op het gebied van televisie, games, radio, pers en journalistiek.

Tickets

Datum
12 sep '21
Tijdstip
14:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
v.a. 5,-
Zaal:
Conference room
Tickets
Delen