Online Mediacafé: Swiep swiep hoera!

Landloper Swiebertje, huishoudster Saartje, Bromsnor, de burgemeester en Malle Pietje… ze zijn niet weg te denken uit de Nederlandse tv-historie. Deze editie van het Beeld & Geluid Mediacafé staat in het teken van televisie-icoon Swiebertje. Mediajournalist Patrick Bremmers vertelt hoe de vrolijke zwerver in twintig jaar uitgroeide tot Nederlands cultureel erfgoed.

Over dit mediacafé

In het jaar waarin de televisie 70 jaar bestaat, kijkt mediajournalist Patrick Bremmers tijdens een ouderwets gezellig verjaardagsfeest naar de invloed van Swiebertje op het Nederlandse tv-landschap. Waarom sprak de serie zo tot de verbeelding? En wat zien we nu nog van Swiebertje terug in onze taal en cultuur? Het online programma wordt afgesloten met een vertoning van uniek beeldmateriaal van Swiebertje.

Hoe kijk ik zondag mee naar het Online Mediacafé: Swiep Swiep Hoera?

Dit Mediacafé was oorspronkelijk op locatie in Hilversum, Den Haag en Utrecht. In verband met de corona maatregelen kun je nu vanaf je bank online meekijken naar de uitzending! Zorgt u zelf voor een lekker kopjen koffie? 
Stap 1: Koop je toegangskaartje voor het Mediacafé á €5 via deze link
Stap 2: In je mailbox vind je na de bestelling een orderbevestiging, hier hoef je verder niks mee te doen. Mocht je deze niet hebben ontvangen, neem dan contact met ons op.
Stap 3: Op zondagochtend 14 februari ontvang je voor 12:00 je exclusieve link en wachtwoord voor de uitzending
Stap 4: Open de persoonlijke link vanuit je mailbox, er opent dan een scherm waar je de uitzending vast klaar ziet staan. Hou je wachtwoord bij de hand, dit kun je invullen op deze pagina. Is dit allemaal gelukt? Ga er dan lekker voor zitten, om 14:00 begint de uitzending! (Als het de eerste keer is dat je naar één van onze online colleges kijkt is het slim om van te voren te kijken of alles naar behoren werkt, zo weet je zeker dat je niet mist!)

Mocht je toch niet in de gelegenheid zijn om het Mediacafé bij te wonen? Geen probleem! De uitzending is tot en met 21 februari terug te kijken via dezelfde link.

Beeld & Geluid, Beeld & Geluid in Den Haag en de Bibliotheek Utrecht brengen Swiebertje naar verzorgingshuizen. In tijden van gelimiteerd bezoek en oprukkende eenzaamheid brengen Beeld & Geluid (Den Haag) en Bibliotheek Utrecht vertier naar verzorgingshuizen met het online mediacafé Swiep Swiep Hoera. Het mediacafé wordt op zondag 14 februari gratis aangeboden aan senioren en personeel in verzorgingshuizen in heel Nederland.Verzorgingshuizen kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar programma@beeldengeluid.nl

Heb je nog vragen of ondersteuning willen bij het aankopen van je ticket, stuur dan een mailtje naar tickets.denhaag@beeldengeluid.nl onder vermelding van ‘Swiep Swiep Hoera’, je naam en je emailadres.

Over Beeld & Geluid Mediacafé

In het Beeld & Geluid Mediacafé bespreken we historische mediagebeurtenissen en recente mediaontwikkelingen. Conservatoren, collectiespecialisten en beeldresearchers vertellen verhalen uit het heden en verleden met beelden uit de schatkamers van Beeld & Geluid, en duiden hiermee de actualiteit. Kijk in onze agenda voor alle Mediacolleges.

Datum
14 feb '21
Tijdstip
14:00
Locatie:
Online
Koop ticket
Delen