Mediacafé: Swiep swiep hoera!

Landloper Swiebertje, huishoudster Saartje, Bromsnor, de burgemeester en Malle Pietje… ze zijn niet weg te denken uit de Nederlandse tv-historie. Deze editie van het Beeld en Geluid Mediacafé staat in het teken van televisie-icoon Swiebertje. Mediajournalist Patrick Bremmers vertelt hoe de vrolijke zwerver in twintig jaar uitgroeide tot Nederlands cultureel erfgoed.

Over dit mediacafé

In het jaar waarin de televisie 70 jaar bestaat, kijkt mediajournalist Patrick Bremmers tijdens een ouderwets gezellig verjaardagsfeest naar de invloed van Swiebertje op het Nederlandse tv-landschap. Waarom sprak de serie zo tot de verbeelding? En wat zien we nu nog van Swiebertje terug in onze taal en cultuur? Het programma wordt afgesloten met een vertoning van uniek beeldmateriaal van Swiebertje.

Met het oog op de ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen wij deze pagina blijven updaten en ons programma aanpassen aan de op dat moment geldende maatregelen en restricties. Hieronder vind je de mogelijkheid om je vrijblijvend te registreren als bezoeker, je krijgt dan tijdig de mogelijkheid om je ticket aan te schaffen.

Over Beeld en Geluid Mediacafé

In het Beeld en Geluid Mediacafé bespreken we historische mediagebeurtenissen en recente mediaontwikkelingen. Conservatoren, collectiespecialisten en beeldresearchers vertellen verhalen uit het heden en verleden met beelden uit de schatkamers van Beeld en Geluid, en duiden hiermee de actualiteit. Kijk in onze agenda voor alle Mediacolleges.

Datum
14 feb '21
Tijdstip
14:00
Locatie:
Online
Pre-registratie
Delen