Mediacafé: Spinvis en de geheimen van de Briennekist

Postmeester Simon de Brienne bewaarde 2600 brieven in een brievenkist en hoopte ze ooit alsnog te kunnen afleveren. Wat nooit gebeurde... Waarom werden deze brieven nooit bezorgd? Wie verzond ze en waar gingen ze over? Conservator Anja Tollenaar neemt je in deze lezing, onder muzikale begeleiding van Spinvis, mee in de geheimen van de Briennekist.

Spinvis, zelf ooit werkzaam op de afdeling ‘ontraceerbaar’ bij de PTT, zorgt voor enkele muzikale intermezzo’s met bestaande liedjes. En wat gebeurt er als singer-songwriter Spinvis zijn fantasie loslaat op de nooit geopende brieven van eeuwen geleden? 

Conservator Anja vertelt ons meer over de brieven die ons – met behulp van bijzondere scantechnologie – een kijkje geven in de alledaagse levens van mensen in de zeventiende eeuw. Tegelijkertijd stelt ze vragen over deze bijzondere onderzoeken naar de brieven en legt parallellen met het heden, want: deze brieven lezen, mag dat eigenlijk wel?

Beeld & Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Tickets kopen

Meer nieuws over de kist van Brienne

Datum
21 mei '22
Tijdstip
14:30
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
€9,50
Tickets
Delen