Mediacafé: Het songfestival in Nederland

Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden van het Eurovisie Songfestival. Nederland is voor het eerst in ruim 40 jaar weer gastland. Hoe ging dat destijds? Collectiespecialisten Theo Verbruggen en Tom van den Oetelaar nemen je mee langs de Nederlandse edities van het Songfestival.

Over dit Mediacafé

Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden van het Eurovisie Songfestival. Nederland is voor het eerst in ruim 40 jaar weer gastland. Hoe ging dat destijds? De laatste keer waren er nog maar 19 deelnemers en zij zongen hun lied begeleid door een heus orkest. Bewegende decors waren bijzonder en zelfs omstreden. 

Collectiespecialisten Theo Verbruggen en Tom van den Oetelaar nemen je mee langs de Nederlandse edities van het Songfestival. Samen met oud-deelnemers Bianca en Stella Maessen (Hearts of Soul), kenner van het Metropole Orkest Bas Tukker, decorontwerper Roland de Groot en Hans van Willigenburg, de allereerste greenroom presentator in een tijd dat het nog niet eens een greenroom werd genoemd.

Presentatie is in handen van Theo Verbruggen, oud-verslaggever bij het NOS Journaal en Tom van den Oetelaar, verslaggever bij Omroep Brabant. Samen deden ze verslag van tientallen songfestivals.

Geen ticket? Geen zorgen. Vanaf 14:00 kan je hier live meekijken:

Over Mediacafés

In het Mediacafé bespreken collectiespecialisten en conservatoren van Beeld & Geluid ontwikkelingen en gebeurtenissen in de media. Zij illustreren hun verhalen met beelden uit de schatkamers van het grootste media-archief van Nederland.

Beeld & Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland, op het gebied van televisie, games, radio, pers en journalistiek.

Datum
16 mei '21
Tijdstip
14:00
Prijs:
Gratis
Kijk live
Delen