Masterclasses Week van de Nieuwswijsheid 2022

In de Week van de Nieuwswijsheid kun je op 14, 16, 17 en 18 maart online kijken naar Nieuwswijsheid Masterclasses! Eline Donker (18 jaar) is student aan de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht en moderator van online te bekijken Nieuwswijsheid Masterclasses. Daarin vraagt zij experts het hemd van het lijf, om zo meer te weten te komen over nieuwswijsheid en de invloed van media. De Nieuwswijsheid Masterclasses zijn op deze pagina (gratis) live te bekijken van 11-11.45 uur en blijven hier bovendien tot eind maart beschikbaar om later terug te kijken.

Pers & Journalistiek

Maandag 14 maart // Ester Gould // Online // 11.00 – 11.45 uur //

Masterclass Pers & Journalistiek met Ester Gould, documentaire-schrijver en regisseur. Ester gaat in op de rol van onderzoeksjournalistiek als waakhond voor onze maatschappij. Zij is bekend van documentaire-series als ‘Klassen’ en ‘Schuldig’ en weet dus als geen ander hoe het is om pijnlijke kwesties in onze samenleving in de spotlights te zetten.

Masterclass Jeugdjournaal met verslaggever Bart Tuinman

Woensdag 16 maart // Online // 11.00 – 11.45 uur // 

Na het ochtendjournaal van die dag schuift verslaggever Bart Tuinman bij ons aan om te vertellen over zijn werk. Hoe komt zo’n nieuwsuitzending tot stand? Hoe gaat het er op de redactie aan toe? Hoe wordt bepaald wat in het journaal te zien is? Deze speciale online masterclass is gratis te volgen en zeer geschikt voor leerlingen in het po, vo en mbo, maar ook leuk voor andere fans van het Jeugdjournaal. 

Media & Meningsvorming

Donderdag 17 maart // Nel Ruigrok // Online // 11.00 – 11.45 uur //

Welke invloed hebben media, publiek en politiek bij het vormen van jouw mening? En weet jij hoe de publieke opinie tot stand komt? Media-analist Nel Ruigrok, docent aan de Erasmus Universiteit voor de master Media en Journalistiek, neemt je hierbij mee in de wereld van medialogica. Een boeiende masterclass, niet alleen voor leerlingen in het vo en mbo, maar voor iedereen met interesse in de werking van media!

Nieuws & Desinformatie

Vrijdag 18 maart // Ruurd Oosterwoud // Online // 11.00 – 11.45 uur //

De nieuwsberichten vliegen je op websites en social media om de oren. Maar wat is waar? Wat is desinformatie en hoe herken je dit? Ruurd Oosterwoud neemt je tijdens de online masterclass Nieuws & Desinformatie mee in de wereld van fake news. Ruurd is oprichter van DROG, organisatie tegen nepnieuws en desinformatie, en gaat in op het belang om betrouwbare informatie te kunnen onderscheiden van online manipulatie. Niet alleen leerzaam voor leerlingen in het vo en mbo, maar interessant voor iedereen die (te) veel tijd op z’n smartphone doorbrengt…

Datum
14 mrt '22 - 18 mrt '22
Locatie:
Online
Prijs:
Gratis
Delen