Kinderrechten in Nederland? Zo staat het ervoor!

Hoe staat het ervoor met de kinderrechten in Nederland? Op vrijdag 30 april overhandigt het kinderrechtencollectief tijdens een livestream vanuit ons pand de ngo-rapportage kinderrechten aan demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis. Kijk je mee?

Daarnaast dient het Kinderrechtencollectief de rapportage in bij het VN-Kinderrechtencomité. Met de ngo-rapportage vertolkt het Kinderrechtencollectief het geluid van de samenleving over de stand van zaken rond kinderrechten in Nederland, geeft het kinderen een stem en komt het op voor hun rechten.

Tijdens deze overhandiging vertellen ervaringsdeskundigen Marissa en Jacob de staatssecretaris hoe het is om in deze tijd op te groeien. Hoe het is om te leven in armoede en continue stress en hoe het is om drukte te ervaren over school, de thuissituatie en de toekomst.

Registratie

Zorg dat je erbij bent op vrijdag 30 april om 10.50 uur! Mail naar info@kinderrechten.nl, dan ontvang je een paar dagen van tevoren de link naar de livestream. Meekijken is gratis, we zien je graag verschijnen!

Over de ngo-rapportage

Elk land dat het VN-Kinderrechtenverdrag heeft goedgekeurd, legt iedere vijf jaar verantwoording af aan het VN-Kinderrechtencomité over hoe het gaat met de kinderrechten. In Nederland verzorgt het Kinderrechtencollectief de ngo-rapportage. Meer dan 140 ngo’s (niet-gouvernementele organisaties) en deskundigen droegen bij aan deze rapportage met aanbevelingen voor betere naleving van het VN-Kinderrechtenverdrag door Nederland.


Datum
30 apr '21
Tijdstip
10:50
Locatie:
Online
Prijs:
Gratis
Delen