Kees Verhoeven – De democratie crasht

Een debat over de vraag die Kees Verhoeven opwerpt: hoe krijgt de overheid grip op digitalisering?
In januari 2023 presenteert Kees Verhoeven zijn boek De democratie crasht, waarin hij waarschuwt voor ‘de sluipmoordenaar van de democratie’: digitalisering. Tijdens deze avond bespreken we de problematiek – en de oplossing – die Verhoeven aandraagt. Aan het woord zijn onder anderen Gert Jan Segers (voormalig fractievoorzitter ChristenUnie), Brenno de Winter (ICT-deskundige) en Valerie Frissen (hoogleraar digitale technologie en sociale verandering).

Big tech-monopolies, datalekken, privacyschandalen en polarisatie op social media: het heeft er alle schijn van dat de overheid te weinig grip heeft op digitale zaken. De politiek raakt oververhit, zo betoogt Verhoeven, en is steeds minder in staat om maatschappelijke uitdagingen en grote crises het hoofd te bieden. Tijdens dit evenement vertelt Verhoeven over zijn eigen tijd als Kamerlid en hoe hij digitalisering de democratie zag veranderen. Hij betoogt dat digitale technologie ons in haar greep heeft en ons denken en doen beïnvloedt.

Kees Verhoeven

Samen met de gasten bespreken we de vragen: wat kunnen we doen om digitalisering in goede banen te leiden? En als de democratie inderdaad dreigt te crashen, hoe kunnen we die nog redden? Het panel dat zich over deze vragen buigt, bestaat uit:

  • Gert Jan Segers (voormalig fractievoorzitter ChristenUnie)
  • Brenno de Winter (ICT-deskundige)
  • Valerie Frissen (hoogleraar digitale technologie en sociale verandering)

Toegang

Een ticket voor dit evenement kost € 5,- en geeft recht op een gratis drankje.

Datum
30 jan '23
Tijdstip
19:30
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Koop tickets
Delen