De Tegel in Beeld en Geluid Den Haag

UITGESTELD: Journalistiek in crisistijd

De afterparty van de Tegel-uitreiking in Beeld en Geluid Den Haag wordt uitgesteld als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen. We maken zo snel mogelijk een nieuwe datum bekend. We streven naar een ongewijzigd programma: In de middag gaan studenten in gesprek met de winnaars van de Tegel. In de avond volg je de livestream van de filosofisch-journalistieke talkshow o.l.v. Clairy Polak en Daan Roovers.

Dit event is uitgesteld wegens coronamaatregelen. Een nieuwe datum volgt.

Thema dag- en avondprogramma

Middag

Middagdeel: 16:00 – 18:00 uur.

In de middag: Machtsmisbruik! Brainwashes voor studenten. Winnaars van de Tegel 2019 die machtsmisbruik hebben aangetoond leggen hun vragen en dilemma’s voor die ze gehad hebben tijdens en na hun journalistieke werk. Studenten zullen aan ronde tafels interactief aan de slag gaan met die vragen en samen wellicht komen tot nieuw inzicht.

Winnaars van de Tegel presenteren hun methode en leggen hun dilemma’s voor. 50 studenten en net afgestudeerde journalisten/mediaprofessionals gaan samen met ervaren journalisten aan de slag met deze vraagstelling. 

Amber Kortzorg – moderator

Pieter Klein en Jan Kleinnijenhuis (winnaars Onderzoek)
Jolanda vd Belt & Aldert Bergstra (winnaars Pionier)
Ben Meindertsma & Kees Versteegh (winnaars Nieuws)

Studenten kunnen zich inschrijven via e-mailadres info@detegel.info.

Avond

Avonddeel: 19:30 – 21:00 uur.

In de avond: Machtsmisbruik en herstel van vertrouwen. Een filosofisch – journalistiek gesprek over of en hoe we de afgelopen periode de journalistieke autonomie zijn kwijtgeraakt door een al te fanatieke machtsconcentratie, en hoe we het vertrouwen in journalisten weer herstellen. 

De talkshow wordt voorafgegaan door een column van onderzoeksjournalist Sanne Terlingen. De ambitie van de talkshow is niet gering, namelijk zicht bieden op een oplossing voor de samenleving en de rol van de journalistiek daarbij. De thema’s zijn: Machtsmisbruik in het algemeen – machtsmisbruik in coronatijd – herstel van het vertrouwen in de journalistiek.

De talkshow staat onder leiding van Clairy Polak en Daan Roovers (Denker des Vaderlands). Tafelgasten zijn: Madeleijn van den Nieuwenhuizen (Historicus, onderzoeker en mediacriticus), Frits van Exter (Voorzitter Raad voor de Journalistiek), Xandra Schutte (Hoofdredacteur De Groene Amsterdammer), en Bart Brouwers (Hoogleraar Journalistiek Rijksuniversiteit Groningen). 

De talkshow eindigt met een reflectie door Tegelwinnaars en publiek. 

Georganiseerd door de Tegel en Beeld en Geluid Den Haag, i.s.m. omroep HUMAN en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag.

Registreer hieronder voor de livestream.

Datum
12 okt '20
Delen