Jazz in Alma: Luca Warmer

Het toch al gezellige museumcafé Alma is komende weken op zaterdagmiddag extra sfeervol met optredens van gerenommeerde jazz-muzikanten. Zaterdag 27 mei is van 15.00 tot 17.00 uur live te horen in ons café: Luca Warmer. Toegang is gratis!

Luca Warmer (1994) is een Nederlandse stemkunstenaar en beschouwt haar lichaam als instrument. Tijdens haar performance vermengt zij klank, ritme, zang en dichtwerk tot een muzikaal schouwspel. ”Ik nodig je uit om te luisteren en via mijn stem weer te verbinden met je ware zelf.”

Luca Warmer is afgestudeerd aan het Haags Conservatorium en maakte een vliegende start. Ze won twee muziekprijzen waaronder de Mingus Prijs in 2021 en bracht in datzelfde jaar haar debuut EP Huub uit; een ode aan haar vader waarop universele onderwerpen zoals de dood voelbaar worden. Luca is actief in allerlei klinkende projecten; jazz, klassiek, experimenteel, wereldse muziek, poëzie en theater. Ze toert door het land met o.a. haar theaterconcert Appelstroop met Tranen en muzikaal project Luca’s Lab. Maar waar ze ook zingt, telkens weer is het podium haar natuurlijke omgeving.

Voor de twee sets bij Museum Beeld & Geluid omarmt Luca Warmer haar muzikaliteit met IJslandse contrabassist Snorri Skúlason. Als vocalist houdt Luca ervan zichzelf uit te dagen en met alleen de baslijn is de speelruimte oneindig. Niet een standaard zangduo dus maar één die de kant van vrije improvisatie moeiteloos weet te combineren met thema’s van bekendere songs. Een spannende combinatie van twee muzikale kunstenaars.

Over Museumcafé Alma

Alma is het gratis toegankelijke, sfeervolle café behorend bij museum Beeld & Geluid in Den Haag. Strijk neer voor een verse koffie of lekkere lunch. Op zaterdagmiddag kun je om de week terecht in café Alma voor live jazzmuziek. Zo staat op 27 mei Luca Warmer en op 10 juni Jaïr Stunt en Hugo Sips op het programma.

Datum
27 mei '23
Tijdstip
15:00
Locatie:
Café Alma, Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis toegang
Delen