Het Nationale Algoritme Debat 2022

Debat over de invloed van algoritmes op mens en maatschappij. Georganiseerd door Verdonck, Klooster & Associates.

Algoritmes staan nog steeds volop in de belangstelling, evenals de vraag hoe algoritmes op verantwoorde wijze gebruikt kunnen worden. Hierin speelt de impact op de maatschappij en het behouden van controle een steeds grotere rol. Maar wie heeft er nu echt controle: het algoritme of de mens?

Het event vindt plaats in Beeld & Geluid in Den Haag en duurt inclusief afsluitende netwerkborrel 3,5 uur. Voor het debat wordt een hybride vorm gehanteerd, waarbij naast een fysieke bijeenkomst er ook de mogelijkheid is om het debat digitaal te volgen.

Er staat een interessante line-up sprekers klaar. Marjolein Fokkema (Assistant Professor Machine Learning) sluit aan als keynote speaker. Pim Haselager (hoogleraar maatschappelijke implicaties van Kunstmatige Intelligentie), Rudi Turksema (Algemene Rekenkamer) en Jeroen Naves (Pels Rijcken) zullen met elkaar in debat gaan.

Plaatsen voor fysieke deelname zijn beperkt, dus meld je tijdig aan via onderstaande knop. Het evenement wordt inhoudelijk verzorgd door onafhankelijk adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates. Aanmelden geschiedt via de website van Verdonck, Klooster & Associates.

Programma
15.30 – 16.00 uur: Inloop
16.00 – 16.05 uur: Opening & welkomstwoord
16.05 – 16.45 uur: Keynote – Marjolein Fokkema
16.45 – 18.00 uur: Introductie panelleden en debat met Q&A
Vanaf 18.00 uur: Borrel

Datum
2 nov '22
Tijdstip
15:30
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis (aanmelden vooraf)
Aanmelden
Delen