HagueTalks The future of Warfare

De oorlogen van tegenwoordig worden vaak als anders gezien dan die van een halve eeuw geleden. Grote veldslagen hebben geleid tot opstanden en technologie heeft het mogelijk gemaakt operaties uit te voeren met één druk op een knop. Voor burgers blijft echter veel hetzelfde. Gevangen in het midden zijn het vaak de onschuldige mensen die het meest lijden. Tegelijkertijd zien we misschien manieren waarop burgers zelf het slagveld opnieuw vormgeven, of het nu is om weerstand te bieden aan onderdrukking of om wreedheden te vermijden.

* De voertaal van dit evenement is Engels

Op woensdag 11 mei brengt HagueTalks een discussie over de rol van burgers in tijden van oorlog. Zijn ze inherent een complicatie van een conflict? Kunnen ze een hulp zijn voor verdedigers, of zijn ze gedoemd te lijden? Is oorlogvoering nou echt zo veel veranderd?

Hague Talks Youth is een platform voor en door studenten en young professionals. Ons doel is om vrede en recht op zijn kop te zetten en het vanuit een geheel nieuw perspectief te verkennen. Dit doen we op een actieve, interactieve en toegankelijke manier. Want vrede en recht is voor iedereen en iedereen is nodig voor duurzame vrede en recht.

* Dit is een hybride event.

Datum
11 mei '22
Tijdstip
16:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
€0,-
Delen