Haags Verhaal: Van het gas af!

Tijdens deze editie van Haags Verhaal gaan bewoners van Statenkwartier en Moerwijk met elkaar in gesprek.
Er is een grote energiecrisis die iedereen raakt. Iedereen moet op den duur van het gas af. Hoe pakken ze dat aan in twee heel verschillende wijken in Den Haag? Bij deze verhalenavond van het Haags Verhaal ontmoeten bewonersinitiatieven Buurtenergie Statenkwartier (Statenkwartier) en Energiecoöperatie Moerwijk elkaar. De ene wijk met vooral welgestelde bewoners en herenhuizen.

De wijken Statenkwartier en Moerwijk zijn beide Haags, maar verschillen als dag en nacht van elkaar. De ene wijk telt vooral welgestelde bewoners en herenhuizen. De andere wijk telt de laagste inkomens van de stad en veel portiekwoningen. Aan de hand van het verhaal van twee aanjagers uit deze buurten, Tom Egyedi van  Buurtenergie Statenkwartier en Johan Apeldoorn van Energiecoöperatie Moerwijk, gaan we met elkaar in gesprek. Verduurzamen is een keiharde noodzaak geworden. Hoe pakken ze dit in deze wijken aan? En wat kunnen betekent dit voor Den Haag?

Beeld & Geluid in Den Haag werkt samen met Haags Verhaal om verhalen uit de stad over het voetlicht te brengen die anders nooit gehoord zouden worden. Haags Verhaal trekt als een reizend verhalencircus door de stad om mensen en gemeenschappen die elkaar eerder nog niet kennen samen te brengen. Voor meer informatie over Haags Verhaal zie haagsverhaal.nl.

Soep en toegang

Het bijwonen van Haags Verhaal is gratis. Registreer je van tevoren via onderstaande link. Voorafgaand aan het verhalenprogramma wordt aan de aanwezigen soep en brood geserveerd in de Lounge van Beeld & Geluid in Den Haag . Dit is van 17.45 uur tot 18.15 uur. Het programma op het podium is van 18.15 uur tot 20.00 uur. Daarna is er de mogelijkheid om na te praten.

Datum
19 sep '22
Tijdstip
17:45
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis (registreren verplicht)
Registreren
Delen