Haags Verhaal: Chinese restauranteigenaar ontmoet Turkse supermarkteigenaar

Een bijzondere en inspirerende verhalenbijeenkomst, op initiatief van Haags Verhaal.
Twee personen, twee culturen, twee ondernemingen, één stad. Een Chinese restauranteigenaar en Turkse supermarkteigenaar spreken elkaar, op het podium van Beeld & Geluid in Den Haag . Een publieke ontmoeting die meer leert over de verschillen en overeenkomsten tussen de Chinese en Turkse (ondernemers)cultuur.

Melvin Chang heeft een Chinese achtergrond en Fatih Karabulut een Turkse. Beiden hebben het bedrijf overgenomen van hun vaders, die naar Nederland migreerden. Chang, eigenaar van restaurant Lung Fung en voorzitter van de stichting Chinatown in Den Haag, vertelt het verhaal van zijn familie, die in 1949 uit China naar Suriname vluchtten na de communistische revolutie en uiteindelijk in 1974 naar Nederland kwam. Karabulut vertelt hoe zijn vader bijna dertig jaar geleden supermarkt Mikros begon, dat nu een begrip is in het Zeelheldenkwartier en daarbuiten.

Hun verhalen gaan over hun familiegeschiedenis, maar ook over het ondernemerschap. De bijeenkomst is het initiatief van het Haags Verhaal, maar is georganiseerd in samenwerking met Verhalenhuis Belvedere en Beeld & Geluid in Den Haag . Daar is tot 24 april de tentoonstelling Een Zee van Geluk te zien, waarin drie Haagse families van Chinese komaf geportretteerd zijn.

Het Haags Verhaal gaat als een reizend verhalencircus door Den Haag om gemeenschappen samen te brengen die elkaar niet kennen, maar wel wat gemeen hebben. Met deze publieke ontmoeting zullen we meer te weten komen over de Chinese en de Turkse (ondernemers)cultuur en hoe die van elkaar verschillen, maar ook waar ze overeenkomen.

Tickets

Dit evenement vindt plaats bij Beeld & Geluid in Den Haag . De tickets worden verkocht door Haags Verhaal.

Datum
10 apr '22
Tijdstip
13:00
Prijs:
€0 tot €10,90
Koop tickets
Delen