Haags Fotodebat en officiële opening

Tijdens dit debat bespreken parlementaire fotojournalisten de invloed van hun werk op de politiek en de bijkomende verantwoordelijkheid.

Op 30 september wordt het Haagse programma van de Dutch Media Week geopend met een gesprek met parlementaire fotografen Bart Maat en Freek van den Bergh. In het gesprek wordt de invloed van hun foto’s op de politiek en op de algemene beeldvorming besproken. Ook de verantwoordelijkheid van journalisten komt aan bod. Zo zal Bart vertellen over de reacties en gevolgen die “zijn” foto van de aantekeningen van verkenner en minister Ollongren heeft gehad.

Het debat vormt de opening van het Haagse Dutch Media Week programma en de opening van een fototentoonstelling. Tot 10 oktober zal op de nieuwe locatie van de Tweede Kamer een fototentoonstelling te zien zijn van de meest indrukwekkende parlementaire foto’s van het afgelopen jaar.

Na het debat wordt de Dutch Media Week in Den Haag officieel geopend door wethouder Robert van Asten.

Tickets

Dutch Media Week

Dit evenement is onderdeel van de Haagse programmering voor de Dutch Media Week. Het programma is gericht op mensen die beroepsmatig met media bezig zijn, beleidsmakers, studenten en andere geïnteresseerden in de thema’s media en polarisatie en loopt van 30 september tot en met 9 oktober.  Het programma wordt de komende periode verder ingevuld worden, dus meld je aan voor de mailing om op hoogte te blijven zodat je niets zal missen!

Welkom met een coronatoegangsbewijs
Wij zijn een museum met gemengde activiteiten. Omdat zowel museumbezoekers als alle andere gasten via ons museumcafé binnenkomen, zijn wij genoodzaakt alle bezoekers van 13 jaar en ouder te vragen om een coronatoegangsbewijs te tonen.

Om het bezoek voor iedereen veilig te houden, vragen wij jouw begrip hiervoor.
Mocht je een restitutie aan willen vragen of een nieuwe datum willen boeken dan kan dat via deze pagina.

Datum
30 sep '21
Tijdstip
16:00
Locatie:
Beeld & Geluid/Online
Prijs:
€ 5,-
Tickets
Delen