Expertsessie Japans / Indonesische weekjournaals

Beeld & Geluid beheert een unieke collectie door de Japanners gemaakte weekjournaals uit de periode 1941-1945. Kom naar de expertsessie en bekijk een compilatie van de films, gevolgd door een gesprek met een experts waaronder Gerda Jansen Hendriks (NTR).
Het voormalige Nederlands-Indië werd van 1942 tot 1945 bezet door Japan, de bondgenoot van Duitsland in Zuid Oost Azië. Op 15 augustus 1945, kort na de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki, capituleerde Japan. Daarmee kwam officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden. Beeld & Geluid brengt een programma over media, beeldvorming en perspectieven op deze roerige periode en de betekenis van het Indische verleden voor de huidige generaties.

Beeld & Geluid beheert een unieke collectie door de Japanners gemaakte weekjournaals uit de periode 1941-1945. De Japanse bezetter van (Nederlands) Indië gebruikte de films als propagandamateriaal, met vertoningen in zowel het bezette gebied als in het thuisland. De collectie van ruim 70 films is belangrijk voor (cultuur)historisch wetenschappelijk onderzoek en daarnaast zeer interessant voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Nederlands Indië / Indonesië en /of de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de bijeenkomst wordt een compilatie van de films vertoond, gevolgd door een gesprek met een experts waaronder Gerda Jansen Hendriks (NTR). Deelname aan de expertsessie is gratis, maar reserveer i.v.m. een beperkte capaciteit wel op tijd je gratis ticket.

Locatie: Beeld & Geluid in Den Haag
Tijd: 13.00-15.00 uur

Deelname is gratis. Wel inschrijven in verband met capaciteit.

Datum
30 aug '20 - 30 aug '20
Tijdstip
13:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag Zeestraat 82, Den Haag
Delen