Dutch Media Week: Journalistiek in ballingschap

Oorlog, geweld en intimidatie hebben grote gevolgen voor het werk van journalisten. Hoe gaat de beroepsgroep hiermee om? Een debat met en over journalisten.

De Russische inval in Oekraïne verdreef de redactie van de The Moscow Times van Moskou naar Amsterdam. Ook oorlog, geweld en intimidatie elders in de wereld hebben grote gevolgen voor het werk van journalisten. Hoe zet je na een vlucht je journalistieke activiteiten voort? Hoe kom je aan informatie? Hoe hou je contact met je bronnen? Hoe gastvrij is Nederland? Over deze en andere vragen gaat een panel van gevluchte journalisten met elkaar in debat.

Sprekers

Te gast bij dit panelgesprek zijn: Halima Salat Barre (gevlucht uit Kenia, werkt nu bij Lighthouse Reports), Alexander Gubsky (publisher The Moscow Times), Mais Katt (versloeg de oorlog in Syrië, nu onderzoeksjournalist met focus op het Midden-Oosten), Alexandra Mitina (gevlucht uit Oekraïne, tv-journalist voor 1+1 Channel) en Olivier Nyirubugara (lector Erasmus Universiteit, gevlucht uit Rwanda). Gespreksleiding: Lauren Comiteau (Amerikaans correspondent in Amsterdam voor onder meer CBS en Time).

Dit evenement is een samenwerking tussen Nieuwspoort, Beeld & Geluid in Den Haag en de Buitenlandse Pers Vereniging (BPV), met steun van de gemeente Den Haag. Het evenement vindt plaats op de nieuwe locatie van Nieuwspoort: Bezuidenhoutseweg 67 (in het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer). Aanmelden voor toegang tot het gebouw is noodzakelijk: https://bezoekers.nieuwspoort.nl.

Dutch Media Week

Dit evenement is onderdeel van Dutch Media Week. Dutch Media Week toont van 3 tot en met 9 oktober op verschillende locaties in Hilversum en Den Haag de ontwikkeling van de media en de impact ervan op mens en maatschappij. Klik hier voor het complete programma van de Dutch Media Week in Beeld & Geluid Den Haag.

Datum
5 okt '22
Tijdstip
20:00
Locatie:
Nieuwspoort, Den Haag
Prijs:
Gratis (aanmelden verplicht)
Aanmelden
Delen