Dutch Media Week: Uitreiking Haagse Media Awards

Op 6 oktober 2022 vindt de tweede editie van de Haagse Media Awards plaats, gepresenteerd door Justin Verkijk. De prijs en feestelijke uitreiking is een samenwerking tussen PIP en Beeld & Geluid in Den Haag.

Een feestelijk maar ook belangrijk evenement! De Haagse Media Awards worden uitgereikt aan talentvolle en onderscheidende mediamakers uit Den Haag en omgeving. Zij worden in de schijnwerpers gezet om het Haagse makersklimaat op het gebied van media te stimuleren. De vakjury, die de winnaars kiest, bestaat uit Dennis Weening, Roxanne Kwant en Danielle Zawadi.

De Haagse Media Awards bestaan uit 3 categorieën:

  • Beeld
    De award voor de Haagse Beeldmaker die een moment, idee of gebeurtenis op de meest opzienbarende en originele wijze in video, foto, moving image of video art heeft vastgelegd.
  • Woord
    Met de pen, in een krant, op een blog, met een microfoon, live op de radio of podcasts. De Haagse maker die een gebeurtenis, gedachte of idee op de meest spraakmakende of verrassende wijze in woorden wist te vatten.
  • Spotlight
    Uit alle inzendingen kiest de jury een Haagse Maker die volgens hen dit jaar in de spotlight gezet moet worden. Een bijzonder talent, een lifetime achievement, die maker niet over het hoofd gezien mag worden.

De jury

Dennis Weening

Dennis Weening begon zijn carrière bij het Haagse TV West en als presentator van festivals en MTV. Daarna gaat hij ook voor nationale TV programma’s maken en presenteren, zoals Expeditie Robinson, ADHDennis en Wie is de Mol. Behalve presentator en programmamaker is Dennis oprichter van het marketingbureau ‘No Fronts’.

Roxanne Kwant

De 25-jarige Roxanne Kwant is presentatrice en content creator. Zij weet zich te onderscheiden door haar onbevangen benadering en directheid. Roxanne is niet snel onder de indruk, neemt geen blad voor haar mond en weet met humor en zelfspot haar publiek te winnen. Inmiddels heeft zij een online fanbase opgebouwd bestaande uit een kwart miljoen Instagram volgers en bijna een half miljoen volgers op TikTok.

Daniëlle Zawadi

Daniëlle Zawadi (1999) schrijft proza en treedt op met spoken word. Ze is als schrijver en community builder erg actief in Den Haag, onder meer met haar platform Het Zwarte Schaap – waarmee ze een veilige(re) ruimte in de stad wil zijn voor woordkunst. In de erkenningen en publicaties van haar werk, zijn het opgroeien in Nederland als iemand van de tweede Congolese generatie en ook deel uitmaken van Gen-Z centrale onderwerpen die ze aan de kaak stelt. momenteel tourt ze met haar voorstelling, “Alstublieft, Zawadi”, langs een paar steden.

De uitreiking

De uitreiking op 6 oktober in Beeld & Geluid in Den Haag wordt een feestelijke gebeurtenis, maar belooft ook inhoudelijk interessant te worden. Maria Toko, Farbod Moghaddam en Lotte van Gaalen bespreken het belang van alternatieve en onafhankelijke makers, hoe zij te werk gaan en wat hun heeft geïnspireerd. De presentatie is in handen van Justin Verkijk.

Dutch Media Week

Dit evenement is onderdeel van Dutch Media Week. Dutch Media Week toont van 3 tot en met 9 oktober op verschillende locaties in Hilversum en Den Haag de ontwikkeling van de media en de impact ervan op mens en maatschappij. Klik hier voor het complete programma van de Dutch Media Week in Beeld & Geluid Den Haag.

Datum
6 okt '22
Tijdstip
17:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis (via aanmelden)
Aanmelden
Delen