Dutch Media Week Den Haag

Welke rol spelen media in ons dagelijks leven en hoe gaan wij daar als mens bewust mee om? Deze vragen staan onder andere centraal tijdens Dutch Media Week in oktober. Het programma in Den Haag draait rondom de rol van media in een polariserende maatschappij. Helpen traditionele media door alle stemmen in een debat te laten horen of werkt dat juist averechts?

Het programma tijdens Dutch Media Week is gericht op mensen die beroepsmatig met media bezig zijn, beleidsmakers, studenten en andere geïnteresseerden in de thema’s media en polarisatie. Het is deels live en deels online te volgen en alle onderdelen worden gratis aangeboden. Het programma loopt van 30 september tot en met 9 oktober en wordt geopend met een gesprek met parlementaire fotografen Bart Maat en Freek van den Bergh.

Daarnaast organiseert Beeld en Geluid Den Haag tijdens Dutch Media Week een filmprogramma, een “polarisatie parade”, diverse workshops voor het onderwijs, een talkshow rond het onderwerp 70 jaar televisiejournalistiek en een fototentoonstelling op de nieuwe plek van de Tweede Kamer met parlementaire foto’s. Het programma wordt de komende periode verder ingevuld worden, dus meld je aan voor de mailing om op hoogte te blijven zodat je niets zal missen!

Programma

30 september Debat van fotografen
In het gesprek bespreken fotografen Bart Maat en Freek van den Bergh de invloed van hun foto’s op de politiek en op de algemene beeldvorming besproken. Ook de verantwoordelijkheid van journalisten komt aan bod. Zo zal Bart vertellen over de reacties en gevolgen die “zijn” foto van de aantekeningen van verkenner en minister Ollongren heeft gehad.

6 oktober De Avond van de Televisiejournalistiek (talkshow)
In het kader van 70 jaar Televisie in Nederland blikken we met een keur aan televisiemakers van toen en nu terug op de rijke journalistieke geschiedenis van nieuws, actualiteiten, rapportages en talkshows en bespreken we de vraag: is er nog toekomst voor journalistiek op TV?

6 oktober Polarisatie Parade
Tijdens onze Polarisatie Parade krijg je een korte stoomcursus over de invloed van de mainstream media en social media op polarisatie in Nederland. Aansluitend breng je deze vers opgedane kennis gelijk in de praktijk wanneer je als publiek aanschuift bij de fictieve talkshow ‘Potje Polariseren’.

9 oktober Familieprogrammering met de Familie Knots
Wie herinnert zich de kloddertjes roze verf van Tante Til en Neef Herbert op zolder? Mediajournalist en TV-kenner Patrick Bremmers brengt ons terug naar de jaren 80 en de wondere wereld van de Familie Knots.

Samenwerking

Dutch Media Week in Den Haag werkt nauw samen met PIP Den Haag, die dit jaar voor het eerst ZEND: The Hague Media Festival organiseert. Het filmprogramma en fototentoonstelling zijn daarom ook bij PIP te zien. Ook wordt er gezamenlijk een programma voor studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten gerealiseerd. Filmhuis Den Haag, ANP en Nieuwspoort zijn partners van het festival.

Datum
30 sep '21 - 9 okt '21
Locatie:
Beeld en Geluid Den Haag
Prijs:
Gratis
Aanmelden mailing
Delen