Docententraining: dialoog in tijden van desinformatie

In de training ‘Dialoog in tijden van desinformatie’ van Beeld & Geluid op school leren docenten om de regie te behouden tijdens lastige gesprekken in de klas en een open, veilige dialoog te creëren voor alle leerlingen.

Het is immers niet makkelijk om leerlingen te begeleiden in deze complexe gemedialiseerde wereld vol hypes, desinformatie en polarisatie. Jongeren beschikken vaak niet over (genoeg) vaardigheden om informatie te herkennen als nepnieuws of een complottheorie, met – soms schurende – discussies in het klaslokaal als gevolg. 

Hoe voorkom je als docent dat je in een welles-nietes spelletje over feiten en (on)waarheden terechtkomt? Wanneer ben je normerend? Hoe zorg je ervoor dat je de regie houdt tijdens lastige gesprekken? Hoe creëer je een open, veilige dialoog voor iedere leerling?

Om docenten daarbij te helpen heeft Beeld & Geluid op school in samenwerking met DROG en Diversion de training Dialoog in tijden van desinformatie ontwikkeld. De training is geschikt voor leerkrachten en docenten in het po, vo, mbo en hbo.

Meld je aan door te mailen naar groepsbezoek@beeldengeluid.nl 

Programma

09.30 – 10.00 Ontvangst met koffie/thee en introductie op de training

10.00 – 12.30 Interactieve sessie over de werking van (nieuws)media en desinformatie door 

een trainer van Beeld & Geluid op school

12.30 – 13.30 Lunch

13.30 – 16.00 Training gespreks- en dialoogmethoden a.d.h.v. door een trainer van 

Diversion

16.00 – 16.30 Afsluiting

Praktische informatie

Datum Woensdag 16 maart

Tijd 9:30-16:30

Kosten €200 per persoon, inclusief koffie/thee, lunch en boek.

Locatie Beeld & Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Aanmelden

Meld je aan door te mailen naar groepsbezoek@beeldengeluid.nl

Moment van de waarheid

De docententraining is onderdeel van het bredere programma Het Moment van de Waarheid, dat de gehele maand maart plaatsvindt bij Beeld & Geluid. In een wereld waarin iedereen toegang heeft tot media en waarin algoritmes en kunstmatige intelligentie jouw informatievoorziening bepalen, heeft iedereen zijn eigen waarheid. Maar op welke waarheid kunnen we nog vertrouwen? Bekijk hier de overige activiteiten die in het kader van Het Moment van de Waarheid plaatsvinden. 

Datum
16 mrt '22
Locatie:
Beeld & Geluid HIlversum
Prijs:
€200
Delen