DOCENTENTRAINING: DIALOOG IN TIJDEN VAN DESINFORMATIE

In de nieuwe training Dialoog in tijden van desinformatie van Beeld & Geluid op school leren docenten om de regie te behouden tijdens lastige gesprekken in de klas en een open, veilige dialoog te creëren voor alle leerlingen.

Het is immers niet makkelijk om leerlingen te begeleiden in deze complexe gemedialiseerde wereld vol hypes, desinformatie en polarisatie. Jongeren beschikken vaak niet over (genoeg) vaardigheden om informatie te herkennen als nepnieuws of een complottheorie, met – soms schurende – discussies in het klaslokaal als gevolg. 

Hoe voorkom je als docent dat je in een welles-nietes spelletje over feiten en (on)waarheden terechtkomt? Wanneer ben je normerend? Hoe zorg je ervoor dat je de regie houdt tijdens lastige gesprekken? Hoe creëer je een open, veilige dialoog voor iedere leerling?

Om docenten daarbij te helpen heeft Beeld & Geluid op school in samenwerking met DROG en Diversion de training Dialoog in tijden van desinformatie ontwikkeld. De training is geschikt voor leerkrachten en docenten in het po, vo, mbo en hbo.

Aanmelden

Meld je aan door een mailtje te sturen naar groepsbezoek@beeldengeluid.nl

Kun je niet op 8 juni? De training vindt ook plaats op 13 april en 8 juni.

Het minimaal aantal deelnemers aan deze training is acht personen. Indien er minder aanmeldingen zijn, wordt de training mogelijk verplaatst worden naar een ander moment. 

Programma

09.30 – 10.00Ontvangst met koffie/thee en introductie op de training
10.00 – 12.30Interactieve sessie over de werking van (nieuws)media en desinformatie door een trainer van Beeld & Geluid op school
12.30 – 13.30Lunch
13.30 – 16.00 Training gespreks- en dialoogmethoden a.d.h.v. door een trainer van Diversion
16.00 – 16.30Afsluiting

Datum
18 mei '22
Tijdstip
09:30
Locatie:
Beeld & Geluid Hilversum
Prijs:
€200 per persoon, inclusief koffie/thee, lunch en boek.
Delen