Designalism Newsroom: Publieksevenement

Op vrijdag 8 juli 2022 worden de resultaten gepresenteerd van Designalism Newsroom bij Beeld & Geluid in Den Haag.
Voor deze ‘nieuwsredactie van de toekomst’ gingen de afgelopen weken 18 talentvolle ontwerpers, journalisten, developers en kunstenaars aan de slag met 3 actuele vraagstukken, aangedragen door Pointer (KRO-NCRV), de Volkskrant en NOS.

Designalism Newsroom is een nieuw programma dat veelbelovende ‘designalists’ stimuleert om experimentele mediaproducties te ontwikkelen voor een gevarieerd publiek. Deelnemers werken intensief samen aan de creatie van bijzondere vertelvormen om een beter begrip van de actualiteit te bewerkstelligen en nieuwe publieksgroepen aan te spreken.

Programma

13:30 Inloop

14:00 Tamara Witschge | introductie
Tamara Witschge is professor “Creative Media for Social Change” aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij onderzoekt onder meer hoe we met creatieve media en creatieve onderzoeksmethoden een meer inclusieve en duurzame samenleving kunnen creëren. Tot 2021 bekleedde Witschge de leerstoel Media and Cultural Industries aan de Universiteit Groningen.

14:15 Team de Volkskrant | presentatie
Charmaine de Heij, Eef Veldkamp, Fien Leeflang, Geart van der Pol, Jonathan Tjien Fooh en Michelle de Gruijl.

14:35 Team Pointer (KRO – NCRV) | presentatie
Luis Anibal Villegas Hernandez, Marije Rooze, Noor de Kort, Thomas de Beus, Wendy van der Waal en Zhizhong Keene.

14:55 Team NOS | presentatie
Chris Congleton, Fenna Wenselaar, Jonathan Tang, Nina Bogosavac, Pascal Bakker en Saskia Pouwels.

15:25 Alison Killing | presentatie
Onderzoeksjournalist en architect Alison Killing is geboren in Newcastle upon Tyne (VK) en woont momenteel in Rotterdam. Ze gebruikt open source technieken, geospatiale analyse en 3D-modellering voor research en storytelling. Killing won de prestigieuze Pulitzer Prize 2021 (International Reporting) voor onthullingen over Chinese interneringskampen in Xinjiang.

16:00 Afsluitende borrel

Aanmelden

Wil jij hierbij zijn? Meld je dan aan via onderstaande knop. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Toegang is gratis. Het programma is Nederlandstalig.

Over Designalism

Door design en journalistiek te combineren, ontstaan nieuwe experimentele mediavormen en daarmee nieuwe inzichten en perspectieven. Deze hybride vorm noemen wij Designalism.
www.designalism.nl

Over ACED

Interdisciplinair platform ACED is pionier wat betreft de combinatie van design en journalistiek. ACED biedt programma’s voor kennisontwikkeling, experimentele producties en publieke evenementen. Stichting ACED, opgericht in 2018, heeft de culturele ANBI-status.
www.aced.site

Designalism Newsroom is een initiatief van ACED in samenwerking met Beeld & Geluid in Den Haag , Pointer (KRO – NCRV), Volkskrant en NOS. Het programma wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Pictoright Fonds.

Datum
8 jul '22
Tijdstip
14:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis toegang
Aanmelden
Delen