De Avond van de Televisiejournalistiek

Schuif aan bij de talkshow waar we terugkijken op 70 jaar aan televisiejournalistiek. Doorloop de rijke geschiedenis maar krijg ook een blik van wat er in de toekomst komen gaat.

Tijdens de Dutch Media Week vieren we de zeventigste verjaardag van de Televisie in Nederland (de eerste uitzending was op 2 oktober 1951). In samenwerking met o.a de NPO wordt hier volop aandacht aan besteed, met een televisiemarathon op NPO1, 2 en 3, de opname van een College Tour uitzending (met Twan Huys), een internationaal academisch televisie congres over de geschiedenis van het medium en een drietal thematische zaalprogramma’s: over amusement (in Hilversum), human interest televisie (Hilversum) en televisiejournalistiek (Den Haag).

Televisie is nog altijd een belangrijk medium voor onze informatievoorziening. Miljoenen Nederlanders schakelen dagelijks in voor het journaal, nieuwsrubrieken, (live)verslag, onderzoeksjournalistiek, satire en opinie. De relevantie van televisie als nieuwsbron is daarmee nog steeds onomstotelijk, maar de televisiejournalistiek is ook kwetsbaar. 

Tijdens de Avond van de Televisiejournalistiek blikken we met bekende en deskundige gasten terug op de rijke historie en bespreken de toekomst van deze vorm van (of dit platform voor)  journalistiek in een veranderend medialandschap.
Aan tafel zitten onder andere Tom Kleijn (bekend van o.a. Nieuwsuur; presentatie), Margreet Spijker (WNL, RTL Nieuws), Ton Verlind (KRO, Brandpunt), Gerda Jansen Hendriks (NTR, Andere Tijden), Wouke van Scherrenburg (Den Haag Vandaag), Eppo van Nispen tot Sevenaer (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid).

Wil jij online meekijken? Dat kan! Registratie is gratis dus zorg dat jij jouw tickets alvast bestelt.

Tickets

Dutch Media Week

Dit evenement is onderdeel van de Haagse programmering voor de Dutch Media Week. Het programma is gericht op mensen die beroepsmatig met media bezig zijn, beleidsmakers, studenten en andere geïnteresseerden in de thema’s media en polarisatie. Het programma loopt van 30 september tot en met 9 oktober.  Het programma wordt de komende periode verder ingevuld worden, dus meld je aan voor de mailing om op hoogte te blijven zodat je niets zal missen!

Welkom met een coronatoegangsbewijs
Wij zijn een museum met gemengde activiteiten. Omdat zowel museumbezoekers als alle andere gasten via ons museumcafé binnenkomen, zijn wij genoodzaakt alle bezoekers van 13 jaar en ouder te vragen om een coronatoegangsbewijs te tonen.

Om het bezoek voor iedereen veilig te houden, vragen wij jouw begrip hiervoor.
Mocht je een restitutie aan willen vragen of een nieuwe datum willen boeken dan kan dat via deze pagina.

Datum
6 okt '21
Tijdstip
20:00
Locatie:
Beeld en Geluid Den Haag
Prijs:
5,-
Tickets
Delen