Cross Media Café – Synthetic Media

’Synthetic media’ is media-aanbod dat niet door mensen maar door computers gegenereerd wordt. Je kijkt naar video die echt lijkt, maar in feite zie je beeldmateriaal dat door een algoritme wordt geproduceerd. Ook geluid, achtergronden, foto’s en tekst kunnen zo worden geproduceerd. Dit biedt natuurlijk enorme kansen voor de media-industrie.

In dit online Cross Media Café gaat moderator Monique van Dusseldorp aan de hand van concrete voorbeelden in gesprek met vier mediaprofessionals over de mogelijkheden nu en in de nabije toekomst.

Sprekers

  • Johan Oomen (Beeld & Geluid) geeft 10 creatieve voorbeelden hoe synthetic media nu al ingezet kan worden.
  • Sarina von Reth (Kaap Holland Series & Dead Duck Productions) vertelt over de Videoland Original ‘Barrie Barista’ en ‘Het Einde Der Tijden’ waarbij zij grote LED schermen gebruikten met een real time dynamische achtergrond.
  • Harold Smeeman (Lalaland.ai) over artificiële fotomodellen gemaakt met neurale netwerken, bijvoorbeeld gebruikt door Wehkamp en Sapph
  • Mao Lin Liao (REBLIKA) over de digitale 3D-personages die zij maken voor games, films en online. Ze gebruiken daarvoor 3-dimensionale digitale captures, facial rigging en simulation FX.

Praktische informatie

Het Cross Media Café zal plaatsvinden op 16 februari van 15.30 – 16.45 uur en is te volgen via een gratis livestream via Zoom. Wil je erbij zijn? Registreer je dan snel! Een dag voor het event ontvang je de link naar de livestream per mail.

Heb jij een vraag voor een van de sprekers? Er is een chatfunctie tijdens de livestream, dus je kan ter plekke je vraag stellen! Of stuur hem nu vast in via communicatie@mediaperspectives.nl

Schrijf je snel in, we zien je graag op 16 februari!

Datum
16 feb '21
Tijdstip
15:30
Locatie:
Online
Prijs:
Gratis
Registreren
Delen