Conferentie: Het Verhaal van Lokaal

Het Verhaal van Lokaal stelt ieder jaar een thema centraal dat raakt aan de lokale omroep en de lokale journalistiek met relevante en actuele (beleids)thema’s die lokaal spelen maar ook landelijk zeer relevant zijn. Op 24 november staat de conferentie in het teken van 'Vertrouwen & versterken - De verbindende kracht van de lokale omroep'.

Het Verhaal van Lokaal is een dag voor vertegenwoordigers van gemeenten (lokale bestuurders en beleidsambtenaren) en andere overheden, journalistiek en wetenschap om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over de stand van zaken van de lokale journalistiek, met relevante en actuele (beleids)thema’s die lokaal spelen maar ook landelijk zeer relevant zijn.

Journalistiek op lokale schaal

In de samenleving, in de media en in de politiek zien we een toenemende zorg over de verschraling van het lokale media-aanbod en over de afnemende journalistieke controle van het lokale bestuur. Recente onderzoeken en adviezen benadrukken dan ook de noodzaak tot het verduurzamen van de journalistiek op lokale schaal en het versterken van de positie van de lokale publieke omroep in het bijzonder. Die versterking draagt bij aan een gezonde lokale democratie en het vertrouwen van de inwoners. Maar hoe ziet die rol van lokale omroepen er in de toekomst precies uit? Hoe kun je de lokale omroepen beter laten werken aan dat vertrouwen? En welke bijdrage en rol wordt verwacht van gemeenten?

Onder de sprekers: Marianne Besselink, burgemeester Bronckhorst en bestuurlijk ambassadeur lokale omroepvernieuwing (VNG), Yael de Haan, lector Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie van de Hogeschool Utrecht, Thomas Bruning, algemeen secretaris Nederlandse Vereniging van Journalisten, John Bijl, directeur Periklesinstituut, Alexander Pleijter, onderzoeker en docent online journalistiek Universiteit Leiden en Edmund Lauf, senior researcher Commissariaat voor de Media.

Aanmelden

Het Verhaal van Lokaal vindt plaats bij Beeld & Geluid in Den Haag onder leiding van dagvoorzitter Suse van Kleef. Door u via onderstaande link aan te melden ontvangt u ook updates van het programma, sprekers en eventuele organisatorische wijzigingen. Voor meer informatie mailt u naar hetverhaalvanlokaal@nlpo.nl. Bekijk de website van Het Verhaal van Lokaal voor het volledige programma: hetverhaalvanlokaal.nl.

Datum
24 nov '22
Tijdstip
12:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis (aanmelden vooraf)
Aanmelden
Delen