Cartooning For #PressFreedom

Een unieke verzameling cartoons uit alle hoeken van de wereld, ter ere van de World Press Freedom Conference (WPFC 2020). In de tijdelijke tentoonstelling zie je hoe professionele cartoonisten wereldwijd met persvrijheid en censuur omgaan.

Over de tentoonstelling

Tijdens ‘Cartooning for #PressFreedom’ zijn geselecteerde inzendingen uit de World Press Freedom Cartoon Competition te zien. Aangevuld met prenten rondom censuur en persvrijheid van gevestigde cartoonisten. Beeld & Geluid voegde daaraan (historische) cartoons uit de collectie toe.

Taal: Alle teksten in de tentoonstelling zijn zowel in het Nederlands als het Engels. Bezoek: Vanaf dinsdag 8 december tot en met woensdag 23 juni 2021
Tickets: Inbegrepen bij je museumticket

World Press Freedom Cartoon Competition

In het kader van WPFC 2020 organiseerde het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met UNESCO, Cartoon Movement en Cartooning for Peace een internationale wedstrijd. Een jury van gerenommeerde cartoonisten selecteerde tien winnaars uit meer dan 600 inzendingen. Alle cartoons hebben betrekking op het thema ‘Journalism without fear of favour’, het thema van de conferentie.

‘Rock, Paper, Scissors’ – Keyvan Varesi

Winnaar

Winnende cartoon Keyvan Varesi Iran persvrijheid Unesco
Keyvan Varesi – ‘Rock, Paper, Scissors (Iran)

Keyvan Varesi uit Iran is de trotse winnaar van de World Press Freedom Cartoon Competition.
Keyvan legt uit dat hij de steen verving door sociale media, omdat die de krachtigste van de drie was. De schaar staat voor censuur. De ambassadeur van Iran bedankte Keyvan voor zijn werk en verzcht hem ‘the Power of the Pen’ hoog te houden: “Dit is nu belangrijker dan ooit.”

Datum
9 jun '21 - 23 jun '21
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Inbegrepen bij museumticket
Koop je tickets
Delen