Buitenlandse correspondenten over Nederland

Tijdens de Haagse Dutch Media Week is polarisatie in de maatschappij het centrale thema. Hoe kijken buitenlandse journalisten naar de polarisatie in politiek en samenleving?

In samenwerking met Beeld & Geluid in Den Haag en de Buitenlandse Pers Vereniging (BPV) organiseert perscentrum Nieuwspoort in de Dutch Media Week een avond met buitenlandse correspondenten die Nederland als standplaats hebben.

Tijdens de Haagse Dutch Media Week is polarisatie in de maatschappij het centrale thema. Hoe kijken buitenlandse journalisten naar de polarisatie in politiek en samenleving? Verschilt die van de situatie in hun land van herkomst? Wat is de verklaring? Wat een mogelijke oplossing? En wat is de rol van de media? Moeten zij alle stemmen in een debat laten horen of werkt dat juist averechts?

Met medewerking van Britta Behrendt (ZDF, Duitsland en voorzitter BPV), Isabel Ferrer (El Pais, Spanje), Molly Quell (Courthouse News, Verenigde Staten en redacteur Dutchnews.nl) en Matt Steinglass (The Economist, Groot-Brittannië). Gespreksleiding: Stephanie van den Berg (Reuters).

Let op: het programma is Engelstalig.

Toegang zaal gratis, na aanschaf van een zaalticket en slechts geldig in combinatie met een geldig bewijs via de CoronaCheck-app. Inloop is vanaf 19:30.

Er is ook een livestream, de link volgt binnenkort.

Datum
4 okt '21
Tijdstip
20:00
Locatie:
Nieuwspoort Lange Poten 10, Den Haag
Prijs:
Gratis
Tickets
Delen