Boekpresentatie Ron Fresen: ‘Acht jaar Achtuur’

Ron Fresen is al jaren het politieke gezicht van het NOS Journaal. Als de gebeurtenissen op het Binnenhof duiding nodig hebben, gaat de presentator van dienst om acht uur al snel ‘over naar Ron in Den Haag’. Vanaf een Haags dakterras legt Fresen vervolgens met zijn vertrouwde stem aan miljoenen kijkers helder en betrouwbaar uit welke politieke ontwikkelingen er die dag zijn.

In het even fascinerende als onthullende boek Acht jaar Achtuur neemt Fresen ons mee in de wereld achter het politieke nieuws. Aan de hand van talloze anekdotes en persoonlijke verhalen vertelt hij openhartig en onderhoudend over zijn jaren aan het Binnenhof. Hij laat zien hoe de hazen lopen, hoe corona alles veranderde en hoe de vertrouwenscrisis na de toeslagenaffaire ook de dunne scheidslijn tussen journalistiek en politiek weer eens pijnlijk blootlegde. Hij toont de impact van de sociale media en beschrijft van dichtbij hoe het klimaat voor journalisten nog altijd grimmiger wordt.

Tijdens deze boeklancering staan we stil bij een aantal markante politieke en journalistieke momenten uit de afgelopen acht jaar, aan de hand van fragmenten uit het boek en uit het televisie-archief van Beeld & Geluid. Met bijdragen van o.a Marcel Gelauff (Hoofdredacteur NOS Nieuws) en Dominique vander Heyde (Chef politieke redactie NOS).

Tickets

Welkom met een coronatoegangsbewijs

Tijdens je bezoek aan Beeld & Geluid in Den Haag staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Daarom zijn wij genoodzaakt bezoekers van een evenement te vragen een coronatoegangsbewijs te tonen bij binnenkomst.

Om het bezoek voor iedereen veilig te houden, vragen wij begrip hiervoor.
Mocht je een restitutie aan willen vragen of een nieuwe datum willen boeken dan kan dat via deze pagina.

Datum
26 okt '21
Tijdstip
20:20
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis
Tickets
Delen