Boekpresentatie: Laat me niet lachen!

Historicus Henk Slechte verdiept zich al zijn hele leven in de spotprent. Op 30 maart presenteert hij in Beeld & Geluid in Den Haag zijn boek Laat me niet lachen!
Laat me niet lachen! leidt de lezer aan de hand van zo’n 100 spotprenten door de Nederlandse geschiedenis. Waar anders dan bij Beeld & Geluid in Den Haag , beheerder van een omvangrijke collectie spotprenten, kan dit boek gepresenteerd worden?

Er gaat haast geen week voorbij zonder ophef over een spotprent. Dat is niet alleen nu zo. Al zolang de drukkunst bestaat geven tekenaars satirisch commentaar op gebeurtenissen en personen. En oogsten zij daarmee zowel lof en bewondering als weerzin en haat.

Historicus Henk Slechte verdiept zich al zijn hele leven in de spotprent. In zijn nieuwe boek leidt hij de lezer aan de hand van zo’n 100 spotprenten door de Nederlandse geschiedenis, van 1570 tot nu. Kijkend door de ogen van tijdgenoten verkent hij daarbij stijlen en beeldtalen, taboes en controverses – en vragen van goede en slechte smaak.

Beeld & Geluid beheert een omvangrijke collectie historische spotprenten is daarmee een prachtige plek om vierenhalve eeuw publieke opinie in tekeningen te verkennen. Verwacht veel kleurrijke anekdotes, historische parallellen en commentaar van bekende cartoonisten.

Henk Slechte werkte als historicus in archieven, bibliotheken en musea. Hij schreef artikelen over spotprenten in De Boekenwereld en is recensent voor Geschiedenis Magazine.

Met medewerking van onder anderen Tjeerd Royaards en Mijke Pol.

Omslag boek Laat me niet lachen!
Omslag boek Laat me niet lachen!

Koop tickets

Prijs: €5,-

Datum
30 mrt '22
Tijdstip
20:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
€5,00
Koop tickets
Delen